Pasta en noedels gemaakt van tarwe lijken behoorlijk veel op elkaar. In plaats van noedels, besloot ik daarom eens spaghetti te gebruiken. Ik vind de structuur en vorm van spaghetti namelijk erg lekker en het leek me gewoon een leuke test. Deze Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes bleek een echte winnaar!
Miso
Heb je wel eens miso gebruikt? Het is een hartige smaakmaker voor sauzen en soepen. Hij heeft een intense umami smaak, en gaat daarom super goed samen met biefstuk. De hartige smaak van biefstuk wordt zo als het ware, nog hartiger. Daarnaast brengt miso de ietwat saaie smaak van aubergine naar een hoger level. Dat is toch wel het leukste wat er is aan de koken: simpele en eenvoudige smaken veranderen in grote smaaksensaties! Niet voor niets is miso daarom al een poosje populair onder Westerse (hobby) koks want het kan een alledaags en simpel ingrediënt volledig transformeren!
Aziatische ingrediënten
Het gaat met koken allemaal om balans, zeker in de Aziatische keuken. Behalve miso gaat er daarom rijstazijn en mirin in deze spaghetti met aubergine. Rijstazijn gebruik ik vaak in plaats van witte wijnazijn, omdat hij minder zuur is en een klein zoetje heeft. Een voorbeeld van een recept waarin ik het gebruik, is in een dressing voor spitskoolsalade. Mirin is een licht stroperig, zoet goedje dat je ook gebruikt om gerechten en sauzen op smaak te brengen. Zowel rijstazijn als mirin kan ik je aanraden om aan te schaffen om lekker mee te experimenteren!
Ik hoop dat deze Aziatische stijl spaghetti met aubergine en biefreepjes je gaat smaken! Wil je eens een ander Aziatisch recept maken? Misschien is deze groene noedelsalade met pindadressing of vegetarische Indiase curry wel iets voor jou!