Ik ben geen zoetekauw en denk dat ik één van de weinige foodbloggers ben bij wie je niet snel een toetje zal vinden. Wel vind ik het leuk om te bakken dus dat doe ik dan wel regelmatig maar eigenlijk vooral (op verzoek van en) voor mijn familie!
Als ik dan al iets zoets lekker vind is het vaak met fruit. Een aardbeienvlaaitje of appeltaart bijvoorbeeld en ik was van de week serieus aan het overwegen een kersenclafoutis te maken. Waanzin!
Nu zag ik constant van die prachtige rode kersen voorbij komen. Vandaar dus dat die clafoutis zich langzaam begon te nestelen in mijn brein. Het leek me heerlijk om met kersen een saus te maken voor bij vlees. Biefstuk met kersensaus wel precies maar de saus kan natuurlijk ook bij bijvoorbeeld varkenshaas. Was het zover dat ik kersen ging kopen, waren ze er niet meer! Einde seizoen.. Drie winkels geprobeerd. Noujaaaa wat een pech!
Kersensaus met kersen uit pot
Maarr, ik moet zeggen dat deze saus met kersen uit pot verdomd goed uitpakte! Nu kon ik namelijk die lekkere siroop gebruiken en duurde het niet zo lang de saus te maken omdat de kersen al lekker zacht waren. Top! Leuke is ook dat je deze saus dus het hele jaar door kunt maken. Maar goed dat ik net buiten het kersenseizoen deze saus wilde maken want met kerst doet hij het natuurlijk erg goed!
Ik kan je zeggen dat de biefstuk met kersensaus heerlijk was! Er was zelfs bijna genoeg kersensaus voor een volgende keer. Mocht je hem voor vier personen maken, dan kun je hem ook wat korter laten indikken en gelijk binden of wat meer van alles toevoegen. Je moet het toch een beetje zelf aanvoelen en hoeveel saus je overhoudt hangt ook weer af van je pan, fornuis en hoe hard het kookt.
Hetzelfde geldt voor het bakken van de biefstukken. Oefening baart kunst, vertrouw op je instinct en kijk vooral even online naar een truukje waarmee je kan nagaan hoe je biefstuk gebakken is door middel van je eigen hand. Handig!
Bijgerechten
Ik kookte bij deze biefstuk met kersensaus verse pappardelle die ik omwentelde in knoflookolie. Heel basic maar je hebt natuurlijk die lekkere saus die alles verbindt. Verder serveerde ik er simpel een zakje sla met balsamico dressing en geschaafde Parmezaanse kaas vlokken bij (zie je niet op de foto’s).
Op zoek naar een ander vleesgerecht met saus, al dan niet voor kerst? Deze makkelijke varkenshaas met truffelpaddenstoelensaus is ook heerlijk.