Home Hoofdgerechten met vis Bietenwraps met Pangasiusfilet

Bietenwraps met Pangasiusfilet

Heb je ze al zien liggen in de koeling? Bietenwraps! Er zijn meerdere groentesmaken verkrijgbaar zoals wortel en paprika. Dit is geen sponsoring by the way, ik ben gewoon enthousiast over dit product! Een super leuke manier om meer groenten binnen te krijgen. Deze bietenwraps met pangasiusfilet bevielen erg goed!

Ik besloot de wraps te bestrijken met een sausje van crème fraîche met mierikswortel. Deze smaken passen zowel goed bij bieten als bij vis. Om nog meer pittigheid naar in het gerecht te krijgen, koos ik ervoor om mosterdpoeder door de bloem te mengen om de visjes te paneren.   

De combinatie mierikswortel en mosterdpoeder zorgt voor een bepaalde pittigheid die je ook bijvoorbeeld vindt in rucola sla. Absoluut niet heet of iets dergelijks, zoals bij chilipeper. Als tegen hangend zoetje koos ik voor veldsla, komkommer en dille èn zorgde ik voor een frisje met citroensap.

Al met al een leuk, licht, makkelijk en gevarieerd recept, deze bietenwraps met pagasiusfilet. Wil je een andere lichte maaltijd met tortilla en vis maken, bekijk dan mijn recept Caribische taco’s eens!

Bietenwraps met Pangasiusfilet

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Voorbereiding

15

minuten
Bereiding

15

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 1 pak bietentortilla (No Fairytales vind je in de koeling)

  • 4 Pangasiusfilets (vriezer)

  • bloem om te paneren

  • 1 theelepel mosterdpoeder (Colman’s)

  • 300 ml crème fraîche

  • 2 eetlepels citroensap

  • 2 theelepels mierikswortel (Kühne)

  • 1 zakje veldsla

  • 1/2 komkommer

  • handjevol verse dille

  • zout en peper

  • olijfolie

  • Benodigdheden
  • cocktailprikkers

Stappen

  • Dep de vis goed droog. Kruid goed met zout en peper. Snijd de vis in de lengte doormidden, met de “naad” mee.
  • Meng wat bloem met het mosterdpoeder en zout en haal de visfilets door de bloem.
  • Verhit olie in 2 koekenpannen en bak de visjes mooi goudbruin totdat ze een beetje krokant zijn.
  • In de tussentijd meng je de crème fraîche met 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels mierikswortel, zout en wat peper.
  • Halveer de komkommer en snij in de lengte tweemaal doormidden (zodat je dus 4 stukken hebt). Verwijder de zaadlijsten en snijd nogmaals in de lengte doormidden.
  • Leg de tortilla’s klaar op het aanrechtblad. Bestrijk ze alle 5 volledig met de crème fraîche saus. Verdeel in het midden een streep veldsla over de tortilla’s. Beleg met 2 a 3 komkommerreepjes en wat takjes dille.
  • Verdeel de visjes over de wraps en vouw aan de zijkanten de tortilla’s dicht. Zet vast met een cocktailprikker.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker