Wil je een makkelijk maar feestelijk voorgerecht maken met vis? Zoek dan niet verder! Deze gevulde bladerdeegbakjes met gerookte zalm maak je super eenvoudig zelf en zijn een compleet voorgerecht dat precies goed vult! Bij een brunch misstaan ze ook absoluut niet. Deze bladerdeegbakjes staan super gezellig op tafel met Pasen, Kerst of bij een dinertje dat je geeft.
Bladerdeegbakjes
Met behulp van een muffinvorm bak je de bladerdeegplakjes in de gewenste vorm. De vorm is rustiek en ze zijn daarom niet als de mooie Franse tartelettes; die ronde taartjes met de ribbelrand. Voor deze speelse taartjes hoef je weinig moeite te doen. Je bestrijkt de bladerdeegbakjes ze met wat melk en strooit er sesamzaadjes overheen. Na 20 minuten in de oven zijn de klaar!
Heb je geen muffinvorm, gebruik dan porseleinen ovenbestendige kommetjes.
Vulling
De bladerdeegbakjes vul ik met veldsla en een romige vulling op basis van crème fraiche. Door de crème fraiche gaan reepjes radijs, die zorgen voor een klein bittertje en dille, omdat dille zo heerlijk smaakt gecombineerd met gerookte zalm.
Op de vulling van crème fraiche drapeer ik een plak gerookte zalm. Je pakt hiervoor een plakje zalm en maakt er losjes een rolletje van, die je mooi er bovenop legt. Om dit voorgerecht met gerookte zalm extra feestelijk te maken serveer ik er wat zalmforel eitjes op en wat plukjes dille.
Ben je op zoek naar een ander voorgerecht met vis? Misschien is deze tartaar van forel iets voor jou!