Home Ontbijt recepten Bladerdeegbakjes met gerookte zalm

Bladerdeegbakjes met gerookte zalm

by Chivanne van Strijp-Peeters

Wil je een makkelijk maar feestelijk voorgerecht maken met vis? Zoek dan niet verder! Deze gevulde bladerdeegbakjes met gerookte zalm maak je super eenvoudig zelf en zijn een compleet voorgerecht dat precies goed vult! Bij een brunch misstaan ze ook absoluut niet. Deze bladerdeegbakjes staan super gezellig op tafel met Pasen, Kerst of bij een dinertje dat je geeft. 

Bladerdeegbakjes 

Met behulp van een muffinvorm bak je de bladerdeegplakjes in de gewenste vorm. De vorm is rustiek en ze zijn daarom niet als de mooie Franse tartelettes; die ronde taartjes met de ribbelrand. Voor deze speelse taartjes hoef je weinig moeite te doen. Je bestrijkt de bladerdeegbakjes ze met wat melk en strooit er sesamzaadjes overheen. Na 20 minuten in de oven zijn de klaar! 

Heb je geen muffinvorm, gebruik dan porseleinen ovenbestendige kommetjes. 

Vulling 

De bladerdeegbakjes vul ik met veldsla en een romige vulling op basis van crème fraiche. Door de crème fraiche gaan reepjes radijs, die zorgen voor een klein bittertje en dille, omdat dille zo heerlijk smaakt gecombineerd met gerookte zalm.

Op de vulling van crème fraiche drapeer ik een plak gerookte zalm. Je pakt hiervoor een plakje zalm en maakt er losjes een rolletje van, die je mooi er bovenop legt. Om dit voorgerecht met gerookte zalm extra feestelijk te maken serveer ik er wat zalmforel eitjes op en wat plukjes dille.

Ben je op zoek naar een ander voorgerecht met vis? Misschien is deze tartaar van forel iets voor jou!

Tartelettes met gerookte zalm

0 from 0 votes
Porties

4

personen
Bereiding

15

minuten
Oventijd + wachttijd

35

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 4 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

  • 100 gram 100 gerookte zalm

  • 125 gram 125 crème fraiche

  • 3 3 radijsjes

  • 1 1 handjevol veldsla

  • 1 1 eetlepel melk

  • 1 1 theelepel sesamzaadjes

  • 1/4 1/4 theelepel witte peper

  • 1 1 eetlepel fijngehakte verse dille of 1/2 theelepel gedroogde dille

  • boter

  • fijn zout

  • optioneel: zalmforel eitjes (viskuit)

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Vet 4 vormen van de muffinvorm in met boter maar zorg dat je genoeg ruimte voor elk bladerdeegplakje hebt. Houdt bijvoorbeeld een lege vorm naast een plak bladerdeeg. Vergeet de bovenkant van de vorm niet in te vetten want de randen van het bladerdeeg rusten daarop.
  • Druk de bladerdeegplakjes in 4 vormen en laat de randen overhangen. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de plakken met melk en strooi er sesamzaadjes overheen.
  • Bak de tartelettes in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal de muffinvorm uit de oven en laat ze een kwartiertje afkoelen, totdat ze gehard zijn. Haal ze voorzichtig uit de vorm.
  • Meng in een kommetje de crème fraiche, witte peper en wat zout. Snijd de radijsjes in reepjes en trek de dille van de stengel. Hak de dille grof. Meng de radijsjes en dille door de crème fraiche.
  • Leg in elke tartelette wat veldsla. Verdeel de crème fraiche vulling over de 4 vormpjes. Draai de zalmplakken in een soort rolletje en leg er bovenop. Maak eventueel af met een halve theelepel zalmforel eitjes en/of wat dille.

Apparatuur

  • Muffinvorm

Tips

  • Heb je geen muffinvorm, gebruik dan porseleinen ovenbestendige kommetjes. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker