
Een heerlijk lichte, fluffy puree gemaakt van de oude vertrouwde bloemkool! Super eenvoudig maar o zo lekker en nog koolhydraatarm ook, mocht je daar op letten. Let je daar niet op, dan is zeker fijn om wat extra vitamines binnen te krijgen. Die 200 gram groente per dag haal je nu makkelijk!
De bloemkoolroosjes kook ik in water met een blokje groentebouillon voor extra smaak en ook kook ik knoflooktenen mee. Deze worden heel zacht en zoet van smaak en pureer ik mee met de bloemkool. De knoflook smaakt compleet anders als wanneer hij geperst en gebakken is en complementeert de nootachtige, zoete smaak van de bloemkool. Ik ben oprecht fan van deze puree!
Bloemkool varieert heel erg in grootte. Met een medium variant eet je er met twee man van dus neem er zeker twee met drie personen, of één grote natuurlijk.
Bloemkoolpuree
2
personen5
minutes20
minutesIngrediënten
1 bloemkool
1 blokje groentebouillon
3 tenen knoflook
peper en zout
25 gram roomboter
- benodigdheden
staafmixer
Stappen
- Breng een pan water aan de kook met een groentebouillon blokje. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verwijder de schilletjes van de knoflook. Voeg toe aan de pan en kook de roosjes gaar in zo’n 15 minuten. Test het even met een vork.
- Giet de bloemkool af, voeg een klontje roomboter toe en pureer fijn met een staafmixer.