Home Bijgerechten Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

by Chivanne van Strijp-Peeters

Een heerlijk lichte, fluffy puree, gemaakt van de oude vertrouwde bloemkool! Super eenvoudig maar o zo lekker en nog koolhydraatarm ook, mocht je daar op letten. Let je daar niet op, dan is zeker fijn om met deze bloemkoolpuree wat extra vitamines binnen te krijgen. Die 200 gram groente per dag haal je nu makkelijk! 

Deze bloemkoolpuree serveer ik graag in plaats van een aardappelpuree bij gerechten waar de puree niet doorheen gemengd wordt. Bijvoorbeeld niet bij een andijviesstamppot maar wel als bijgerecht met stoofvlees er overheen. Je kunt hem ook goed als laagje in een ovenschotel gebruiken.

Bloemkoolpuree maken

Om deze koolhydraatarme puree te maken kook ik bloemkoolroosjes in water met een blokje groentebouillon voor extra smaak. Ook kook ik knoflooktenen mee. Deze worden heel zacht en zoet van smaak en pureer ik mee met de bloemkool. De knoflook smaakt compleet anders als wanneer hij geperst en gebakken is en complementeert de nootachtige, zoete smaak van de bloemkool.

Een bloemkool varieert heel erg in grootte. Met een medium variant eet je er met twee man van dus neem er zeker twee met drie personen, of één grote natuurlijk. Je kunt de buitensta bladeren eventueel meekoken, deze hoef je absoluut niet weg te gooien. De harde stronk kun je beter wel wegsnijden.

Ik ben oprecht fan van deze puree en hoop dat jij hem ook kunt waarderen! Voor meer inspiratie met bloemkool is deze makkelijke Indiase vega curry met bloemkool een aanrader. Ook maakte ik een puree met knolselderij!

Bloemkoolpuree

0 van 0 stemmen
Personen

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Bereiding

20

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

  • 1 blokje groentebouillon

  • 3 tenen knoflook

  • peper en zout

  • 25 gram roomboter

  • benodigdheden
  • staafmixer

Stappen

  • Breng een pan water aan de kook met een groentebouillon blokje. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verwijder de schilletjes van de knoflook. Voeg toe aan de pan en kook de roosjes gaar in zo’n 15 minuten. Test het even met een vork.
  • Giet de bloemkool af, voeg een klontje roomboter toe en pureer fijn met een staafmixer.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker