Broodje rookworst! Wie houdt er niet van een broodje worst op zijn tijd? Een lekker zacht broodje met curry, mayonaise en knakworstjes of, mijn favoriet, een Duits schnittbrötchen met ketchup, mosterd en een gegrilde Frankfurter. Heerlijk!
Als ik Duitsland ben en een worstkraampje spot ga ik er gelijk op af! Ik weet niet of je ze kent maar zo grappig, bijvoorbeeld voor de Mediamarkt staat dan zo’n grillworst kraampje. Net zoiets als dat bij ons een oliebollenkraam voor de Intratuin staat. Dat vinden Duitsers misschien weer gek! Als Limburgse die in de randstad woont mis ik het wel hoor, zo snel de grens over gaan naar Duitsland of België voor wat voor lekkers of gezelligs dan ook.
Hollands broodje
Maar dit broodje rookworst was zeker niet mis! Ik heb voor lekkere sappige rookworst gekozen en zo veel mogelijk Nederlandse ingrediënten want ja, ik hou van thema koken.. Het pakte super uit qua smaken zoals met het Zeeuws spek. Deze is extra lekker door de specerijen die eraan toegevoegd zijn en het smaakvolle vet dat na het uitbakken overbleef, heb ik nog gebruikt om het brood even in te bakken.
Verder als koos ik natuurlijk voor Limburgse mosterd want een stukje Limburg mocht niet ontbreken. Deze is lekker mild waardoor het mosterdzaad niet overheerst en de andere smaken wegpoetst. Als mayonaise koos ik voor Zaanse en voor een zuurtje lekker wat Amsterdamse uitjes. Om de worst naast het grillen nog lekkerder te maken heb ik ze nog met Goudse kaas gegratineerd in de oven.
Ik vind zuurkool heel lekker bij een broodje rookworst dus heb er toch nog een Duits tintje aan gegeven! En wat voor broodje kies je dan.. Een Hollandse bruine boterham leek me niet zo’n strak plan.. Dan maar een vleugje Frankrijk toegevoegd in de vorm van een stokbrood.
Een heerlijk luxe broodje rookworst is het geworden, zeker favoriet in het weekend met een biertje erbij!
Wil je meer lekkere broodjes proberen? Misschien is deze Italiaanse bol boederij of zijn deze goddelijke Sloppie joe hamburgers wat voor jou!