Home Gezond Caribische taco’s

Caribische taco’s

by Chivanne van Strijp-Peeters

Je waant je toch op vakantie als je dit bordje met taco’s ziet? Taco’s zijn ook weer zo’n leuk ingrediënt om mee te werken want de variatie ermee is eindeloos! Je ziet ze natuurlijk vaak met gehakt maar het is ook leuk vis te gebruiken of te gaan voor een vega variant met bijvoorbeeld halloumi of pulled jackfruit. Jackfruit is nu helemaal hip om mee te koken want hij heeft een vlezige structuur dus is ideaal voor een vegetariër of flexitariër. Hij staat nog op de planning om mee te gaan experimenteren!  

Voor nu wilde ik een lekker zomerse taco met vis maken. Het werden taco’s met een Caribisch tintje! Als je de ingrediëntenlijst ziet snap je wel wat ik bedoel.

Ze vallen ook onder de categorie gezond eten want de taco’s zijn lekker klein dus er gaan niet veel koolhydraten in en ik vul ze onder andere met avocado’s die boordevol goede vetten, vitamines en mineralen zitten. Verder krijg je nog een boel goede stofjes binnen door de gegrilde ananas. Ananas bevat veel vitamine c en is ook nog eens een goede antioxidant plus helpt tegen allerlei kwaaltjes zoals ontstekingen, je spijsvertering en meer, wist je dat? Door het grillen heeft hij een extra lekkere punch! 

De tortilla’s bak ik even kort aan in een droge pan en je kunt ze daarna vormen in de vorm van een tacoschelp en vullen. Ik vind het leuk de hele bunch in een keer te vormen en vullen en ze zo op tafel te zetten. Naar wens kan iedereen nog wat extra zure room, limoensap en sweet chilisaus toevoegen. 

Een gezonde taco boordevol smaak, genieten! Probeer ook deze bietenwraps met pagasiusfilet eens voor een andere tortilla met vis!

Caribische taco’s

Personen

4

personen
Bereiding

35

minuten

Ingrediënten

  • 12 kleine tortilla wraps

  • 2 lenteuien

  • 2 avocado’s

  • 1 ananas

  • 500 gram surimi sticks

  • 250 ml zure room

  • handjevol verse koriander

  • 1 blikje mais

  • 2 sappige limoenen

  • 4 eetlepele sweet chili saus

  • zout en peper

Stappen

  • Snijd de lenteui in ringetjes en doe ze in een ruime kom. Halveer de avocado’s, verwijder de pit met behulp van een lepel en schep met de lepel het vruchtvlees (zoveel mogelijk langs de schil) eruit. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de kom. Rol 1 limoen over het aanrechtblad terwijl je er druk op uitoefent, zo krijg je het sap er makkelijker uit. Halveer de limoen en knijp uit boven de kom en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Haal de folie van de surimi sticks, snijd ze in stukjes en voeg toe aan de kom.
  • Schil met behulp van een groot mes de ananas. Halveer de ananas in de lengte en nogmaals in de lengte. Nu kun je de harde kern eruit snijden. Deze is lichter en heeft een iets andere textuur dan het eetbare gedeelte. Snijd de ananas in stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng er een eetlepel olijfolie doorheen en zet onder de grote grill totdat de ananas wat gekleurd raakt met licht gebladerde randjes. Verwijder ze van de bakplaat en laat wat afkoelen op een bord.
  • Laat de mais uitlekken en leg op de bakplaat waarop de ananas net lag. Meng er wat olijfolie doorheen en plaats ook de mais even onder de grill voor een extra lekker smaakje. Schep ze over naar het bord met ananas.
  • Pluk wat koriander en voeg toe aan de kom met surimi. Voeg ook de ananas en mais toe en breng op smaak met zout en peper. Olie is niet nodig omdat er al genoeg olie van de ananas en mais is toegevoegd plus er gaat straks zure room bij.
  • Verwarm de tortilla’s kort in een droge hete koekenpan. Zodra je ze uit de oven haalt en ze niet te heet zijn kun je ze als een tacoschelp vormen. Leg ze tegen elkaar aan zodat ze elkaar overeind houden. Verdeel de vulling over de tacoschelpen en verdeel een eetlepel zure room en wat sweet chilisaus over de taco’s.
  • Serveer met extra limoensap, zure room en sweet chilisaus voor de liefhebbers.

Misschien vind je dit ook lekker