Je waant je toch op vakantie als je dit bordje Caribische taco’s ziet? Taco’s zijn ook weer zo’n leuk ingrediënt om mee te werken want de variatie ermee is eindeloos! Je ziet ze natuurlijk vaak met gehakt maar het is ook leuk vis te gebruiken of te gaan voor een vega variant met bijvoorbeeld halloumi of pulled jackfruit. Jackfruit is nu helemaal hip om mee te koken want hij heeft een vlezige structuur dus is ideaal voor een vegetariër of flexitariër. Hij staat nog op de planning om mee te gaan experimenteren!
Voor nu wilde ik een lekkere zomerse vistaco’s maken. Het werden taco’s met een Caribisch tintje! Als je de ingrediëntenlijst ziet snap je wel wat ik bedoel. Denk aan limoen, avocado, ananas en koriander.
Gezonde vistaco’s
Deze vistaco’s vallen ook onder de categorie “gezond eten” want de taco’s zijn lekker klein dus er gaan niet veel koolhydraten in. Daarbij vul ik ze onder andere met avocado’s die boordevol goede vetten, vitamines en mineralen zitten. Verder krijg je nog een boel goede stofjes binnen door de gegrilde ananas. Ananas bevat veel vitamine c en is ook nog eens een goede antioxidant plus helpt tegen allerlei kwaaltjes zoals ontstekingen, je spijsvertering en meer, wist je dat? Door het grillen heeft hij een extra lekkere punch!
De tortilla’s voor deze Caribische taco’s bak ik even kort aan in een droge pan en je kunt ze daarna vormen in de vorm van een tacoschelp en vullen. Ik vind het leuk de hele bunch in een keer te vormen en vullen en ze zo op tafel te zetten. Naar wens kan iedereen nog wat extra zure room, limoensap en sweet chilisaus toevoegen. Een gezonde taco boordevol smaak, genieten!
Probeer ook deze bietenwraps met pagasiusfilet eens voor een andere tortilla met vis!