Tomatensoep was als kind mijn favoriete soep en ik denk dat ik niet de enige ben. Chinese tomatensoep was nog een stapje hoger en al helemaal een feest! Dit soepje is toch wel een echte kinderfavoriet want hij is behoorlijk zoet! Er zit dan ook best wat suiker in maar achja, voor een keertje en het is de smaak meer dan waard! Chinese tomatensoep kenmerkt zich immers door de zoet-zure smaak en deze twee dienen perfect in balans te zijn. Dat is me volgens mij goed gelukt en toch een kwestie van eigen smaak. “Smaakt net als bij de Chinees” riep mijn man blij uit dus voor ons is de balans perfect! Je kunt altijd zelf wat meer of minder suiker of azijn gebruiken natuurlijk, dus lekker proeven!
Mijn Chinese tomatensoep
Eigenlijk is deze Chinese tomatensoep, op de suiker na, erg gezond! Er gaan verse tomaten in, ui, knoflook, gember, lente-ui, taugé, wortel en zelfs als je wilt nog meer! Je kunt er nog wat verse peper aan toevoegen, champignons, paprika, Chinese kool, groene kool, radijsjes, enzovoorts! Ook kun je experimenteren of afwisselen met de proteïne: tofu, kalkoen, omeletreepjes. Dan mis je wel de smaak van het bot en de vet die aan de drumsticks zit maar geloof mij: er zit smaak genoeg in de rest van de soep!
Kip
Ik koos hier dus voor kip drumsticks. Kippendijen zouden ook goed kunnen. Deze bak ik even aan voor extra smaak en dan koken ze met wat hulp van een kippenbouillonblokje een half uurtje, zodat je een super lekkere bouillon krijgt! Geloof mij, het is de extra tijd meer dan waard! Daarna kost het plukken van de kip ook even wat tijd met die irritante peesjes maar niet alles hoeft snel te gaan in het leven 😛. Met kippendijen heb je dit minder trouwens! Voor een zuurtje gaat er tomatenpuree bij en koos ik voor appelazijn. Ook gaat er appelmoes in.
In mijn zomerse pompoensoep gebruikte ik ook al gepofte appels als ingrediënt want dit geeft een lekkere structuur en zoetje aan je gerecht.