Zelfgemaakte limonadesiroop van sinaasappels, citroen en verse kruiden! Zo lekker en wat een kleurtje he? De kleur krijgt deze limonade door de verse kurkuma, echt proeven doe je hem niet. Gezond is hij wel dus dat is een mooie meevaller! Het is natuurlijk erg leuk om zelf limonade te maken en deze “sinas” valt zowel bij volwassenen als kids in de smaak.
Citrussiroop
Deze zelfgemaakte limonadesiroop van citrusfruit is zo veel lekkerder dan bijvoorbeeld sinaasappelsiroop uit de supermarkt. Deze siroop maak ik namelijk van de schillen van perssinaasappels en citroenen. Hier zit veel aroma in en dat proef je! De schillen kook ik in water met suiker en dit mengsel laat ik inkoken totdat er een mooie oranje siroop ontstaat.
De kurkuma die ik meekook zorgt er dus voor dat de siroop intens mooi geel-oranje wordt. Voor mijn smaak geeft hij ook een kleine aardse dimensie mee aan de siroop. Als je erop let proef je het, anders niet! In de siroop heb ik ook tijm meegekookt. Dit geeft er net die aparte touch aan en maakt het nóg lekkerder. Je kunt ook rozemarijn of citroentijm gebruiken. Kruiden met harde takken dus.
Na het inkoken gebruik ik ook nog het sap van de sinaasappels en citroen om deze limonadesiroop nog lekkerder te maken. Je kunt hem zo dik maken als je wilt (zo ver laten inkoken als je wilt).
Gezonde siroop?
Het is natuurlijk geen “gezonde” siroop omdat er suiker in zit maar in elk geval gaat er vers citrusfruit, verse kruiden en kurkuma in, elk absoluut gezond. Omdat je de citrussiroop aanlengt met water valt het qua suikers naar mijn mening ook wel mee. Deze siroop gaat er vooral om dat hij ontzettend smaakvol is en ik vind het prettig dat er geen kunstmatige geur- en kleurstoffen in verwerkt zitten.
Deze siroop kun je ook gebruiken om in een bakrecept te verwerken of over een toetje. Kijk vooral ook even onderaan bij de tip!