Home Gezond Courgetti tonno

Ik heb weer een leuke, lekkere, gezonde en snelle koolhydraatarme pasta bedacht! Wat is het toch fijn om soms even een stapje terug te zetten en groenten en eiwitten op nummer één te zetten. Koolhydraten afzweren zal ik niet snel doen maar ik vind het wel fijn om op bepaalde dagen op mijn inname te letten. Dit is bijna standaard op maandag en als ik mijn best doe lukt het me ook nog op dinsdag en woensdag weinig koolhydraten en vooral heel veel groenten te eten.  

Ik voel me er gewoon fijn bij en zeker na het weekend. Tegen het einde van de week ga ik vanzelf meer koolhydraten eten en wijntjes drinken en ja, op zondagavond voel ik me daar soms wat minder goed over. Eigenlijk een vicieuze cirkel die ik niet kan doorbreken maar eigenlijk vind ik dat ook niet nodig. Wel om voor balans te zorgen en dat doe ik op deze manier! Pasta, brood en aardappeltjes vind ik veel te lekker om te laten staan dus dat doe ik dan gewoon lekker niet! 

Deze courgetti is dus een ideale start van mijn week. Een heel bord vol met courgette en lekkere knapperige en gezonde sojaboontjes. Wat een kleurtje hebben ze ook! Door ze gedeeltelijk met een staafmixer fijn te malen zorgen ze ervoor dat het een lekkere dikke saus wordt. Dit wil je ook wel want de courgetti wordt toch wat zachter en natter en je wilt geen courgettesoep.. Deze gezonde maaltijd staat in 20 minuten op tafel! Win win, toch?  

Laat hem smaken en ik zou het leuk vinden als je een foto deelt van het resultaat!  

Courgetti tonno

Personen

2

personen
Bereiding

20

minuten

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes of 3 kleine

  • 2 blikjes tonijn op olie

  • 4 ansjovisfilets

  • 2 eetlepels citroensap

  • 150 ml crème fraîche

  • 200 gram koelverse sojaboontjes

  • tuinkers ter garnering

  • benodigdheden
  • spiraalsnijder

  • staafmixer met bijbehorende kom

Stappen

  • Was de courgettes en maak er courgetti van met behulp van een spiraalsnijder.
  • Giet de tonijn af maar bewaar de olie. Doe de tonijn samen met 4 ansjovisfilets, 2 eetlepels citroensap, 150 ml crème fraîche, 3/4 van dr sojaboontjes en peper en zout in de kom van de staafmixer. Mix tot een gladde saus.
  • Verhit in de kom voor maximaal 1 minuut op 600 watt in de magnetron. Hij hoeft niet warm te zijn het gerecht eet je lauw. Als de saus te lang verwarmt wordt hij waterig.
  • Verhit een eetlepel of 2-3 van de opgevangen olie in een hete koekenpan. Bak al omscheppend de courgetti en resterende kwart van de sojaboontjes voor 1 minuut. Niet langer want dan wordt hij waterig! Hij moet er nog (te) knapperig uitzien. Door het nagaren wordt hij minder knapperig en zachter.
  • Schep onmiddellijk op de borden, verdeel de tonijnsaus erover en maak af met wat tuinkers.

Misschien vind je dit ook lekker