Home Hoofdgerechten met vis Courgetti tonno

Ik heb weer een leuke, lekkere, gezonde en snelle koolhydraatarme pasta bedacht! Wat is het toch fijn om soms even een stapje terug te zetten en groenten en eiwitten op nummer één te zetten. Koolhydraten afzweren zal ik niet snel doen maar ik vind het wel fijn om op bepaalde dagen op mijn inname te letten. Dit is bijna standaard op maandag en als ik mijn best doe lukt het me ook nog op dinsdag en woensdag weinig koolhydraten en vooral heel veel groenten te eten. Deze courgetti tonno maak ik dan graag.

Als pasta voor deze courgetti tonno dient dus de courgette. De saus bestaat uit sojaboontjes en tonijn uit blik. De gezonde sojaboontjes hebben zo’n fantastische kleur en de bite is erg lekker voor wat afwisseling. Door ze gedeeltelijk met een staafmixer fijn te malen zorgen ze ervoor dat het een lekkere dikke tonijnsaus wordt. Dit wil je ook wel want de courgette spaghetti wordt toch wat zachter en natter dan echte pasta. Bak de courgette op hoog vuur echt super kort voor het beste resultaat.

Deze gezonde en koolhydraatarme pasta staat in 20 minuten op tafel! Win win, toch?  Probeer voor de afwisseling eens deze pompoentagliatelle!

Courgetti tonno

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Bereiding

20

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes of 3 kleine

  • 2 blikjes tonijn op olie

  • 4 ansjovisfilets

  • 2 eetlepels citroensap

  • 150 ml crème fraîche

  • 200 gram koelverse sojaboontjes

  • tuinkers ter garnering

  • benodigdheden
  • spiraalsnijder

  • staafmixer met bijbehorende kom

Stappen

  • Was de courgettes en maak er courgetti van met behulp van een spiraalsnijder.
  • Giet de tonijn af maar bewaar de olie. Doe de tonijn samen met 4 ansjovisfilets, 2 eetlepels citroensap, 150 ml crème fraîche, 3/4 van dr sojaboontjes en peper en zout in de kom van de staafmixer. Mix tot een gladde saus.
  • Verhit in de kom voor maximaal 1 minuut op 600 watt in de magnetron. Hij hoeft niet warm te zijn het gerecht eet je lauw. Als de saus te lang verwarmt wordt hij waterig.
  • Verhit een eetlepel of 2-3 van de opgevangen olie in een hete koekenpan. Bak al omscheppend de courgetti en resterende kwart van de sojaboontjes voor 1 minuut. Niet langer want dan wordt hij waterig! Hij moet er nog (te) knapperig uitzien. Door het nagaren wordt hij minder knapperig en zachter.
  • Schep onmiddellijk op de borden, verdeel de tonijnsaus erover en maak af met wat tuinkers.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker