Om te smullen dit! Ik staar nu om 12.00 ‘s middags naar deze foto, wensend dat deze enchilada’s kip cheddar mijn lunch zijn.. Snel weer maken deze enchillada’s want ze vielen enorm in de smaak.
Enchillada’s maak je van maistortilla’s en is een typisch Mexicaans gerecht. Je vult ze met tomatensaus en allerlei ingrediënten naar keuze zoals groenten, kip, vlees maar ook aardappel en bonen worden vaak in tortilla’s verwerkt. Vul je ze met rijst en bonen dan spreek je van een burrito.
Typerend voor de enchilada is dat je de tortilla’s vult, dichtvouwt als een rol en bedekt met een laagje saus en peper. Enchilada komt dan ook van het Spaanse werkwoord enchilar, dat ‘decoreren met chilipeper’ betekent. Lekkerst zijn ze met nog flink wat kaas erover gestrooid en dan onder de grill! I love cheese!
Wij houden van pittig dus ik heb ze flink op smaak gebracht met pittig gerookt paprikapoeder. Als vulling koos ik voor pulled chicken maar dan super snel gemaakt in plaats van uren garen in de oven. Truc is dat je de kipfilets kookt en dan “plukt”, zodat je die typerende sliertjes kip krijgt. Ik heb gecheat door de keukenmachine te gebruiken. Dan krijg je iets minder sliertjes, ook stukjes, maar doordat er tomatensaus bijgaat gaat het niet ten koste van je eetgenot. Verder gaat er mais, ui, paprika in en decoreer ik deze enchillada’s kip cheddar zoals het heurt met Jalapeño en verder lenteui en koriander.
Lekker on the side zijn nacho chips! Dat vond Merijn ook.. Daar gaan mijn props! Liever dat dan het biertje, toch?! Die had papa toch al gauw gejat 😎.
Trek in een ander recept met tortilla’s? Bekijk dan deze quesadilla’s met gehakt of caribische visctaco’s eens!