Dit is dus zo’n gerecht waar ik spontaan zin in krijg als ik de foto’s zie! Brood met dip is één van mijn favoriete hapjes voor bij de borrel maar ook bij een barbecue kan ik me helemaal tegoed doen aan stokbrood met allerlei tapenade’s, humus en salades. Zodoende besloot ik er een gerecht van te maken.
Zoals je aan de categorieën ziet past dit gerecht bij vele gelegenheden. Je kunt ze voor lunch maken, bij een borrel of barbecue serveren, als hoofdgerecht en zelfs als bijgerecht. Wij aten hem op een heerlijke zomeravond met zijn drietjes. Ik was zo trots dat Merijn ook aan het smikkelen was. Hij is een moeilijke eter maar net zoals zijn moeder dol op brood met smeersels. Blij dat ik was dat hij groenten, goede vetten en eiwitten binnen kreeg en ook nog eens calcium.
Dit is zo’n gezellig knoeimaaltje. Ik heb de flatbreads op de picknicktafel gezet met een schaaltje erwtenpesto, cottage cheese, verse erwtejes, kiemen en wat paprikapoeder en olijfolie erbij. Zo kan iedereen net zo veel pakken van wat dan ook als hij wilt. Gegrild flatbread wordt wat krokanter dus met het nemen van een hap (lekker met de handen) breekt het en valt er wat. Ik hou daarvan!
De erwtenpesto wordt gemaakt met munt, cashewnoten, Pecorino Romano, knoflook, olijfolie en citroensap. Een heerlijke combinatie. De kiemen maken het helemaal af dus laat deze zeker niet weg!
Ook al is de herfst begonnen, kun je heerlijk genieten van dit gerecht als lichte en gezonde maaltijd of lunch en steel je zeker de show als je dit serveert bij een gezellige thuisborrel!