Ik had zin in een homemade voorgerecht! Waarom wachten tot Kerst of Pasen, toch? Echt een feestje vind ik het altijd om een voorgerecht te eten en in een restaurant is het mijn favoriete gang.
Een tartaar van biefstuk of zalm heeft iedereen wel eens gegeten en deze zie je ook vaak terug op de kaart van het restaurant. Het zijn dan ook echte klassiekers en terecht dat ze er niet van de kaart verdwijnen want ze zijn verrukkelijk! Het leek me leuk om een tartaar te maken van vis en ik koos voor gerookte forel tartaar met appel!
Forel tartaar met appel
Forel smaakt een beetje “grondig” en daarom vond ik dat hij een zoet-zuurtje goed kon gebruiken. Dit heb ik gedaan in de vorm van Granny Smith appel en dit zorgt ook gelijk voor wat bite in het gerecht. Hieraan draagt ook de bleekselderij bij. De dressing maak ik van crème fraîche waardoor hij lekker smeuïg wordt en voor wat pit gaat er mierikswortel in. Het geheime ingrediënt van deze tartaar is Limburgse appelstroop! Dat geeft ook dat gekke kleurtje in de dressing. Niet zo mooi maar ach, de smaak is wat uiteindelijk telt!
Dit voorgerecht staat ook in een handomdraai op tafel dus dat is ook weer mooi meegenomen. Wij vonden hem heerlijk en ik hoop dat hij binnenkort of met Kerst/Pasen anders ook bij jou op het menu staat!
Deze paté van gerookte zalm en makreel is een heerlijke toevoeging als smeersel bij deze forel tartaar!