Het is lente! Dat vraagt om lichte, luchtige gerechten en daarom trap ik de lente af met een frisse Caesar salade. Super als voorgerecht voor Pasen, of als een echte verwenlunch!
Deze Caesar salade is zo lekker fris, omdat ik een slankere dressing maak met yoghurt en citroenzest. Ik gebruik een combinatie van een beetje mayonaise en goede extra vierge olijfolie, met yoghurt dus. Het fijne aan yoghurt is, dat hij een stuk lichter is dan olie/mayonaise én een klein zuurtje heeft.
Dit zuurtje haal ik omhoog met de andere frisse smaakmaker: de zest van een citroen. In de schil van de citroen zitten heerlijke oliën, die echt het zoete citroenaroma meegeven aan de dressing. Zo lekker!
Deze frisse Ceasar salade bevat ook ‘gewoon’ ansjovis, Worcestershiresaus en knoflook. Deze zijn kenmerkend voor een Ceasar dressing en mogen daarom niet ontbreken. Parmezaanse kaas mag ook niet ontbreken, maar in plaats van deze geraspt door de dressing of over de salade te strooien (waarmee je de salade dus behoorlijk zwaar maakt), rasp ik wat krullen over het salade als geheel. Een stuk slanker maar vooral veel lekkerder!
Voor nog een lekker zoute touch, bak ik Schwarzwalder schinken knapperig en bak ik de kipfilet goudbruin en knapperig van buiten, en mals van binnen. Van oud brood heb ik verse croutons erbij gebakken.
Laat mijn frisse Ceasar salade smaken en gebruik de rest van de ansjovis eventueel om deze gnocchi broccoli schotel mee te maken!