Camembert op stokbrood is sowieso lekker maar als hij dan ook nog eens gebakken is.. So good! Ik denk dat velen van jullie dit gerecht wel kennen. Bij een borrel doet gebakken camembert het goed maar ook als voorgerecht; gezellig delen met zijn allen. Hij stond nog niet op de blog dus bij dezen!
Camembert in een houten doosje
Voor deze borrelhap neem je het liefst een camembert in een houten doosje. Je bakt hem, nadat je natuurlijk het folietje hebt verwijderd, het kaasje in het houten doosje. Zo houdt hij zijn vorm. Je kerft hem in en in de inkepingen steek je knoflook en verse kruiden. Ik koos voor verse tijm maar rozemarijn is ook erg lekker. Door het verhitten geven de kruiden en de knoflook hun aroma af en dit proef je echt terug in de gesmolten kaas! Met wet honing die ook in de inkepingen sijpelt, geef ik een zoetje mee en als tegenhanger lekker veel versgemalen peper.
Je kunt ook een ovenschaal of bakblik gebruiken en deze onder het kaasje invetten met wat olijfolie. Ik heb dit nog niet geprobeerd maar mocht je geen camembert in houten doosje kunnen vinden, dan kun je dit zeker proberen. Hij zal mogelijk wat van zijn vorm verliezen maar als je zorgt dat je een halve centimeter van de rand geen inkepingen maakt, komt het vast goed. Daarbij doet het aan de smaak natuurlijk niet af!
Misschien is deze Siciliaanse Caponata naast de gebakken camembert ook wel een lekkere borreldip en wat dacht je van makkelijke pizzahapjes?