Home Hapjes Gebakken camembert uit de oven

Gebakken camembert uit de oven

by Chivanne van Strijp-Peeters

Camembert op stokbrood is sowieso lekker maar als hij dan ook nog eens gebakken is.. So good! Ik denk dat velen van jullie dit gerecht wel kennen. Bij een borrel doet gebakken camembert het goed maar ook als voorgerecht; gezellig delen met zijn allen. Hij stond nog niet op de blog dus bij dezen!  

Camembert in een houten doosje 

Voor deze borrelhap neem je het liefst een camembert in een houten doosje. Je bakt hem, nadat je natuurlijk het folietje hebt verwijderd, het kaasje in het houten doosje. Zo houdt hij zijn vorm. Je kerft hem in en in de inkepingen steek je knoflook en verse kruiden. Ik koos voor verse tijm maar rozemarijn is ook erg lekker. Door het verhitten geven de kruiden en de knoflook hun aroma af en dit proef je echt terug in de gesmolten kaas! Met wet honing die ook in de inkepingen sijpelt, geef ik een zoetje mee en als tegenhanger lekker veel versgemalen peper.  

Je kunt ook een ovenschaal of bakblik gebruiken en deze onder het kaasje invetten met wat olijfolie. Ik heb dit nog niet geprobeerd maar mocht je geen camembert in houten doosje kunnen vinden, dan kun je dit zeker proberen. Hij zal mogelijk wat van zijn vorm verliezen maar als je zorgt dat je een halve centimeter van de rand geen inkepingen maakt, komt het vast goed. Daarbij doet het aan de smaak natuurlijk niet af!  

Misschien is deze Siciliaanse Caponata naast de gebakken camembert ook wel een lekkere borreldip en wat dacht je van makkelijke pizzahapjes?

Gebakken camembert uit de oven

0 from 0 votes
Porties

1

stuk
Voorbereiding

5

minuten
Oventijd

20

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 1 1 houten doosje camembert (Le Rustique of Président bijvoorbeeld)

  • 2 2 takjes verse tijm of rozemarijn, om de 3 cm ingeknipt

  • 2 2 teentjes knoflook, gehalveerd

  • 1 1 theelepel honing

  • 1 1 theelepel extra vierge olijfolie

  • grof gemalen peper

Stappen

  • Verwarm de oven voor naar 170 graden hetelucht. Haal de camenbert uit de verpakking en verwijder het plastic folie. Leg de camembert terug in het houten bakje.
  • Kerf met een mes een ruitpatroon in de camembert. Snijd ongeveer 0,5 cm in maar blijf ook bij de randen vandaan. Steek de takjes kruiden en knoflook in de inkepingen.
  • Drizzle de honing en olijfolie over de bovenkant en maal er lekker wat peper overheen. Bak de camembert in het midden van de oven in 20-25 minuten, totdat de kaas gesmolten is en hij een beetje gekleurd is. Lekker met een warm rustiek afbakstokbrood.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker