Home Bijgerechten Geblakerde gnocchi in blauwe kaassaus

Geblakerde gnocchi in blauwe kaassaus

by Chivanne van Strijp-Peeters

Yum, blauwe kaassaus! I loooove cheese. Deze kaassaus is heerlijk met pasta, om rauwe witlolf in te dippen (tip) of in dit geval gnocchi! Super simpel en snel; je diner staat in 20 minuten op tafel. Tenzij je de gnocchi zelf maakt natuurlijk.

Een tijd terug heb ik gnocchi gemaakt waarin pompoen verwerkt zat, super apart! Hij was alleen niet helemaal geworden zoals ik wilde dus daar ga ik nog even mee verder experimenteren..

Deze gnocchi in blauwe kaassaus is lekker maar wel behoorlijk machtig (zoals je wel verwacht). Daarom serveer ik er wat salade met citroendressing bij om het een uit te balanceren. Wij aten er ook een klein stukje vis bij voor wat variatie in smaak op je vork. Zo gepiept terwijl de schotel onder de grill staat.  

Voor de saus gebruikte ik Blue Stilton. Je kunt ook voor bijvoorbeeld Gorgonzola gaan of een andere niet te sterke variant. Rochefort (wel sterk) kan wel maar dan zou ik er maar 100 gram van gebruiken. Proef gewoon even nadat je wat toegevoegd hebt om te kijken of je hem wat sterker van smaak wil of niet. 

Maak ook eens een traybake met gnocchi!

Geblakerde gnocchi in blauwe kaassaus

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Bereiding

20

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi

  • 150 gram blauwe kaas naar keuze ik gebruikte Blue Stilton

  • 200 ml slagroom

  • 1 eetlepel bloem

  • 10 takjes bieslook

  • zout en peper

Stappen

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje maar zorg dat hij niet gaat koken. Snijd de blauwe kaas in stukjes en voeg toe aan de slagroom. Laat zachtjes smelten en roer regelmatig.
  • De gnocchi gaat zo even onder de grill dus warm de oven alvast voor naar 180 graden. Zodra de schotel erin gaat dient alleen de grill zijn werk te doen.
  • Kook de gnocchi in gezouten water 3 minuten. Giet af en doe ze in een ovenschaal.
  • Hak de bieslook fijn en roer door de saus. Voeg een eetlepel bloem mee en blijf roeren totdat hij vermengt is met de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de saus over de gnocchi en roer een beetje door zodat de onderkant van de gnocchi ook wat saus heeft.
  • Zet de schotel onder de grill voor 5-10 minuten totdat je vind dat hij een mooi kleurtje heeft gekregen.

Tips

  • Lekker met gebakken Tilapiafilet en (veld)sla

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker