Yum, blauwe kaassaus! I loooove cheese. Deze kaassaus is heerlijk met pasta, om rauwe witlolf in te dippen (tip) of in dit geval gnocchi! Super simpel en snel; je diner staat in 20 minuten op tafel. Tenzij je de gnocchi zelf maakt natuurlijk.
Een tijd terug heb ik gnocchi gemaakt waarin pompoen verwerkt zat, super apart! Hij was alleen niet helemaal geworden zoals ik wilde dus daar ga ik nog even mee verder experimenteren..
Deze gnocchi in blauwe kaassaus is lekker maar wel behoorlijk machtig (zoals je wel verwacht). Daarom serveer ik er wat salade met citroendressing bij om het een uit te balanceren. Wij aten er ook een klein stukje vis bij voor wat variatie in smaak op je vork. Zo gepiept terwijl de schotel onder de grill staat.
Voor de saus gebruikte ik Blue Stilton. Je kunt ook voor bijvoorbeeld Gorgonzola gaan of een andere niet te sterke variant. Rochefort (wel sterk) kan wel maar dan zou ik er maar 100 gram van gebruiken. Proef gewoon even nadat je wat toegevoegd hebt om te kijken of je hem wat sterker van smaak wil of niet.
Maak ook eens een traybake met gnocchi!