Hmmm gegrilde halloumi salade! Ook wel squeaky-cheese genoemd want als je hem eet dan piept hij zo gek in je mond. Moet er elke keer om lachen. Voor wie hem nog niet kent: het is een Grieks kaasje meestal gemaakt naar een combinatie van koeienmelk, geitenmelk en schapenmelk. Dit kaasje is zeer geschikt om te verwarmen zonder dat hij smelt. Ideaal dus voor op de grill of om bijvoorbeeld te frituren.
Één van de eerste zonnige lentedagen vroeg mijn man mij wanneer we weer eens halloumi eten. Normaal verwerk ik hem in een flatbread met baba ganoush, heerlijk, maar met de eerste zonnestralen (die ook flink warm waren!) had ik zin in een salade. Dit keer een salade met zoete botersla, milde harissa (zodat de paprika-en-andere-ingrediënten-smaak subtiel aanwezig zijn) en groene aspergetips.
Een echt lente-/zomerslaatje vind ik! De aspergetips en kaas gaan op de grill dus je kan de salade ook buiten op de barbecue bereiden. Naast het grillen heb je er ook nauwelijks werk aan dus genoeg tijd om lekker van de zon te genieten. Hopelijk gaat deze heerlijke gegrilde halloumi salade ook tot één van jouw favoriete salades behoren!
Gebruik de rest van de harissa om bijvoorbeeld gehaktballetjes in harissasaus te maken!