De sappigste gehaktballen uit de oven, gewikkeld in spitskool! Of gevulde spitskool met gehakt, gehaktbal pakketjes met spitskool, hoe je ze ook wilt noemen, heerlijk zijn ze! Deze leuke pakketjes maak ik met het vlees van braadworstjes.
Braadworst
In plaats van gewoon gehakt gebruik ik het vlees uit braadworstjes. Dit gehakt is namelijk al erg lekker gekruid en dat proef je! Een tweede en de voornaamste reden is dat deze braadworstjes worden gemaakt van varkensgehakt. Varkensgehakt bevat van nature meer vet bevat dan rundergehakt, wat de gehaktballen lekker sappig maakt. Maak je niet druk om het vetgehalte want na bereiding staan ze in een laagje vet wat eruit gesijpeld is maar dus niet ten koste van de smaak.
Deze gehaktbal pakketjes blijven ook zo sappig omdat ze “beschermd” worden door de spitskool bladeren. Ten slotte zijn ze extra smeuïg door een beetje geraspte kaas. Zo lekker!
Geroosterde spitskool
Ik had de benodigde bladeren van de spitskool getrokken om de pakketjes te maken en hield nog een halve spitskool over. Dit kon ik natuurlijk niet weggooien dus ik besloot ze te roosteren in de oven. Lekker met wat kerriepoeder en na bereiding had hij de perfecte structuur. Sommige delen waren nog een beetje knapperig en anderen zacht en licht geblakerd. Perfect!
Een heerlijk gerecht waarbij spitskool een mooie plek inneemt. Geef er wat gebakken aardappelen bij en je maaltijd is compleet. Wil je meer doen met spitskool? Misschien is deze spitskoolsalade wel wat je zoekt!
Zie mijn tip voor het gebruik van minder vlees en meer geroosterde spitskool!