Zo fijn dat flespompoen nog steeds verkrijgbaar is! In mijn verhaaltje over de zomerse pompoensoep schreef ik al dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn en dat voelt toch een beetje gek. Voor je gevoel hoort pompoen bij de herfst. Bij deze geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa zie je maar weer dat hij het prima doet bij mooi weer! Niks geen herfstige praktijken maar een lekkere Mexicaans geïnspireerde salsa bij dit zomerse bijgerecht.
Ook ditmaal heb ik de pompoen geroosterd maar nu in mooie plakjes gesneden, samen met wat honing. Het zoete van de pompoen komt zo nog beter naar boven. Erbij maakte ik als tegenhanger een pittige kruidensalsa die veel weg heeft van chimichurri. Het is een soort dressing gemaakt van verse basilicum, peterselie en oregano met Spaanse pepertjes, sjalot, knoflook en citroensap. Heerlijk deze krachtige smaken bij de zoete pompoen! De smaken bouwen zich langzaam op telkens als je een nieuw ingrediënt toevoegt bij de bereiding van de salsa. Roer alle ingrediënten dus even door elkaar nadat je weer iets nieuws hebt toegevoegd, voordat je verder gaat met hakken en snijden.
In de andere ovenplaat die we hebben heb ik tegelijkertijd zoete aardappelfrietjes mee geroosterd om er een complete maaltijd van de kunnen maken. Nadat de salsa klaar was heb ik er nog chipolataworstjes bij gebakken.
Om de geroosterde pompoen te serveren had ik een grote schaal klaargezet en daarover rucola verdeeld. Hierop heb ik de pompoen met dotjes hüttenkäse gelegd en er nog wat extra kruidensalsa over verdeeld (dit is dus omdat ik voor de foto al salsa over de pompoen had verdeeld). De pittige kruidensalsa deed het trouwens ook super bij de zoete aardappelfrietjes en worstjes!
Laat de geroosterde pompoen met pittige kruidensalsa smaken!