Een hartverwarmende puntpaprikasoep met lekker veel “rode” vitamientjes. Wat een mooi kleurtje heeft hij, al zeg ik het zelf!
Er zitten dus puntparika’s in deze soep en door het roosteren van de paprika’s krijgen ze een heerlijk zoet smaakje. Ik heb ook een beetje honing toegevoegd om de smaak nog iets zoeter te krijgen. Apart is misschien wel dat ik de paprika’s rooster om vervolgens het velletje niet te verwijderen maar ze gaan in de blender dus van velletjes op je lepel heb je geen last. In de schil zitten ook vitamientjes en de olie waarmee je ze insprayd is weer lekker in de soep. Win-win.
Deze puntpaprikasoep is officieel niet vegetarisch omdat ik een blokje kippenbouillon gebruik maar je kunt hem dus wel vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken.
Eten je kinderen mee ,dan kun je het rode pepertje achterwege laten of maar een klein stukje gebruiken. Proef hem vooral even want soms smaakt het net als een paprika en dan gooi ik de hele peper er in.
Liefhebber van puntpaprikasoep? Probeer ook eens deze pittitge tomatensoep met chorizo en puntpaprika!