Een heerlijk gerecht geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. Gewoon eens even wat anders! Leuk voor in het weekend en de kids vinden het ook lekker. Alles wat zoet is hè.. Deze gestoofde kippendijen in honingsaus gaan het zeker weten goed doen!
Gebruik kippendijen in plaats van filets want deze blijven lekker sappig. Kies zelf welk bijgerecht je neemt. Ik koos voor parelcouscous maar je kunt ook andere couscous, quinoa, rijst of bulgur gebruiken.
Er gaat ook saffraan in het gerecht want dit vind ik zo’n lekker bloemig aroma geven. Je gebruikt maar een snufje dus ik vind het de centen wel waard maar mocht je budget het even niet toelaten of kun je het gewoonweg niet vinden, dan doet een uitgeknepen mandarijntje het ook prima!
Voor de smaak, kleur en vitamientjes gaan er plakjes wortel bij deze gestoofde kippendijen in honingsaus. Heb je geen keukenmachine of mandoline in huis waarmee je mooie dunne plakjes maakt? Geen nood dan snij je ze gewoon even zelf. Gelukkig zijn het er niet zo veel! Zorg wel dat ze zo dun mogelijk zijn anders blijven ze te hard met garen in de oven.
Nou zijn dit niet bepaald de aantallen vitamientjes die je lichaam nodig heeft dus je kunt nog wat salade erbij maken maar ach, dat doet je ook niet als je pizza eet (ik niet althans 😉).
Wil je meer Midden-Oosterse smaken proberen? Ik maakte onder meer deze geroosterde aubergines en vegetarische groentenstoof, shakshuka genaamd!