

Wat zijn pompoenen toch mooie vruchten! Ze zijn familie van de meloen en dat zie je er wel aan. In tegenstelling tot meloenen zijn ze veel minder nat en zoet en eten wij ze eigenlijk niet als fruit maar als groente. Ze hebben een structuur vergelijkbaar met een zoete aardappel en lenen zich dan ook goed om te roosteren, puree van te maken of bijvoorbeeld een soep. Wat je er ook super goed mee kunt doen is ze vullen en daarom maakte ik gevulde hokkaido pompoen!
Hokkaido pompoen
De meest gebruikte en goed verkrijgbare pompoen is de flespompoen. Ik zag echter twee leuke hokkaido pompoenen liggen en besloot deze eens mee te nemen. Qua smaak zijn ze niet specifiek anders, er zit vast wat verschil in maar ook deze pompoenen zijn licht zoetig en de structuur is best vast en wordt niet droog en korrelig na het roosteren.
Omdat Hokkaido pompoenen best klein zijn leek het me zo leuk om ze te vullen en zo op ons bord te serveren. Dat heb ik dan ook gedaan maar ik stond er van te kijken hoe vullend dit gerecht was! Daarom heb ik het recept van twee personen aangepast naar vier personen.
Houd er wel rekening mee dat de pompoenen qua grootte verschillen dus als je het zekere voor het onzekere wilt nemen ga je van twee à drie personen uit en heb je eventueel nog een lekkere lunch de dag erna! Hou je alleen wat pompoen over, is de deksel bijvoorbeeld te veel, dan kun je deze ook door een salade doen. Lekker met bijvoorbeeld feta.
Gevulde pompoen met rijst
Deze gevulde pompoenen heb ik gevuld met meergranenrijst en een tomatensaus met salie en kaneel. Lekker herfstig dus! Ook gaan er wat gebakken spekjes doorheen maar voor een vegetarische variant kun je deze weglaten of gebruik je vegetarische spekjes! Ik zou dan voor die laatste optie gaan want dat rokerige smaakje en krokantje dat spekjes geven, is juist wat ik zo smakelijk vind in contrast tot de zoete en zachte pompoen.
Probeer deze gevulde hokkaido pompoen dus zeker eens uit! Misschien ook wel een leuk gerecht voor de feestdagen!