Home Hoofdgerechten met kip Gevulde kipgehakt paprika’s

Gevulde kipgehakt paprika’s

by Chivanne van Strijp-Peeters

Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn! Neem nou deze gevulde paprika’s met kipgehakt: een leuk voorbeeld van een simpel maar fijn gerecht. Een ovengerecht waarvan ik zeker ben dat je trots bent als je hem voor je familie of vrienden op tafel zet! Natuurlijk is het even passen, meten en proppen maar als je naar de ingrediĂ«ntenlijst kijkt dan snap je wat ik bedoel; dit wil je absoluut vaker maken!  

Kipgehakt vind ik echt zo’n leuke toevoeging aan het vlees-/gevogelte repertoire van de supermarkten. Jammer genoeg kon ik niet genoeg kipgehakt vinden in de supermarkt. Ik was met Merijn in zijn wandelwagen en daarin zit een mandje dat ik kan vullen met boodschappen en als hij vol is, is hij vol.  Ik kon niet verbloemen al bij een supermarkt geweest te zijn dus om nou nog naar een andere te lopen voor meer kipgehakt.. Ben een zelfscan-persoon dus om in de rij te gaan staan voor 1 item, daar heb ik echt geen zin in. En de zelf-scan ook niet want dan lijkt het net alsof ik van alles aan het jatten ben terwijl ik die producten toch juist in een andere supermarkt heb afgerekend. Jaja, bonnetjes, maar ik had geen zin in gedoe. En ook niet om nog naar de andere kant van de winkelstraat te lopen. đŸ˜… 

Zelf kipgehakt maken

DUS, en nu komt het: (long story short maar hey dit is een blog) ik heb kippendijen gekocht en deze in mijn keukenmachine tot gehakt gemaald! Geweldig: op de pulseerstand en tadaaa, je ziet geen verschil. Nouja, het gehakt van de supermarkt in sliertjes en dit is een massa met stukjes maar zo koop je gehakt vaker. Het ziet er gewoon uit als gehakt en heeft tevens de juiste structuur. Fantastische tip! Zo kun je dus heel makkelijk zelf kipgehakt maken.
Kijk wel of ze kippendijen in plaats van filet hebben want gehakt bevat altijd een “vetje”, iets wat het nodig heeft om smeuĂŻg te zijn. Dit idee heb ik online gevonden en wilde hem graag met je delen, hij werkt immers. Mocht je ooit in dezelfde nood zitten als ik, kijk dan of er kippendijen zijn. Voorwaarde is wel dat je een keukenmachine hebt natuurlijk! 

Gevulde paprika’s met kipgehakt dus, zo fijn want het smaakt compleet anders dan runder-, varkens- of gemengd gehakt (andere gehaktsoorten even daargelaten). Hij gaat heel goed samen met de zoete smaak van paprika en de Provençaalse kruiden. Heerlijk gewoonweg, deze gevulde paprika’s.

Voor deze gehaktbal pakketjes met spitskool gebruikte ik als gehakt, het vlees van braadworstjes, ook lekker!

Gevulde kipgehakt paprika’s

0 from 0 votes
Personen

3

personen
Bereiding en oven tijd

45

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 6 paprika’s rood en geel

  • 500 gram kippengehakt

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden

  • 2 tomaten

  • 2 eetlepels broodkruim

  • 80 gram belegen of oude kaas

  • zout en peper

  • olijfolie

  • optioneel: verse peterselie

Stappen

  • Breng je grootste ketel met kokend water en zout aan de kook. Kook de paprika’s 5 minuten en koel ze onder de koude kraan af.
  • Snijd het kapje er (zo hoog mogelijk) af en laat de paprika’s op zijn kop uitlekken en drogen. Gooi de kroon weg maar bewaar de paprika, deze gebruiken we nog als kapje. Handig als je nog weet welk kapje bij welke paprika hoort!
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur even aan. Voeg nu het kippengehakt toe en bak rul. Kruid flink met peper en zout en voeg een eetlepel Provençaalse kruiden toe. Zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht.
  • Snijd de tomaten tweemaal doormidden en verwijder de zaadlijsten. Maak kleine blokjes van de tomaten.
  • Meng in een kom het gehaktmengsel met de tomatenblokjes, 2 eetlepels broodkruim en 50 (van de 80) gram geraspte kaas. Meng als je wilt nog wat verse peterselie er doorheen.
  • Vet een ovenschaal waarin de paprika’s rechtop passen in met olie en zet de paprika’s erin. Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s en druk stevig aan.
  • Plaats de kapjes weer op de paprika’s en plaats een hoopje kaas op de opening. Ik gebruikte zelf een aangedrukt hoopje van 2 bij 2 cm. Het smelt zich vanzelf een weg de paprika in.
  • Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten en zet dan nog even de grill aan.

Tips

  • Lekker met tortellini en pesto.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker