Laat je vooral niet foppen door de hoeveelheid ansjovis op mijn foto’s als je geen fan bent, want er gaan er maar drie in puur en alleen als smaakmaker! Deze gnocchi broccoli schotel wil je in elk geval zeker eens proberen want hij staat met slechts een paar ingrediënten, zo op tafel!
Tijdens het koken had ik een stukje ansjovis gegeten en ik dacht: “hmm, heftig maar lekker zout, ik hak er wat voor door de schotel en leg er ook nog lekker een paar bovenop”. Niet zo slim want de smaken worden intenser met het bakken, en alles was veel te zout geworden! Mijn eerste versie van deze gnocchi broccoli schotel was op zijn zachts gezegd een flop. Met de foto’s was ik wel blij, vandaar de toelichting!
De ansjovisfilets zorgen voor diepgang in het gerecht. Je hoeft helemaal niet ansjovis te houden want je hakt ze heel fijn en ze smelten weg waardoor je een geparfumeerde olie overhoudt die alles bindt. De broccoli is lekker zoet en kook ik heel kort zodat hij nog wat bite heeft. De zachte, delicate smaak van de gnocchi en mozzarella komen door de ansjovis en olijven beter tot hun recht en voor een frisse toets rasp ik er nog wat citroenzest overheen. Heerlijk!
Het is een super makkelijk gerecht, deze gnocchi broccoli schotel en erg lekker voor doordeweeks! Wij aten hem heel simpel met een zakje botersla met slasaus. Het zoete van deze twee ingrediënten gaat heel lekker met deze umami ovenschotel.
Wil je meer met ansjovis? Maak dan eens zelf een Ceasar salad dressing!