Home Hoofdgerechten met vis Gnocchi-broccoli-schotel

Gnocchi-broccoli-schotel

by Chivanne van Strijp-Peeters

Laat je vooral niet foppen door de hoeveelheid ansjovis op mijn foto’s als je geen fan bent, want er gaan er maar drie in puur en alleen als smaakmaker! Deze gnocchi broccoli schotel wil je in elk geval zeker eens proberen want hij staat met slechts een paar ingrediënten, zo op tafel!

Tijdens het koken had ik een stukje ansjovis gegeten en ik dacht: “hmm, heftig maar lekker zout, ik hak er wat voor door de schotel en leg er ook nog lekker een paar bovenop”. Niet zo slim want de smaken worden intenser met het bakken, en alles was veel te zout geworden! Mijn eerste versie van deze gnocchi broccoli schotel was op zijn zachts gezegd een flop. Met de foto’s was ik wel blij, vandaar de toelichting!

De ansjovisfilets zorgen voor diepgang in het gerecht. Je hoeft helemaal niet ansjovis te houden want je hakt ze heel fijn en ze smelten weg waardoor je een geparfumeerde olie overhoudt die alles bindt.  De broccoli is lekker zoet en kook ik heel kort zodat hij nog wat bite heeft. De zachte, delicate smaak van de gnocchi en mozzarella komen door de ansjovis en olijven beter tot hun recht en voor een frisse toets rasp ik er nog wat citroenzest overheen. Heerlijk!  

Het is een super makkelijk gerecht, deze gnocchi broccoli schotel en erg lekker voor doordeweeks! Wij aten hem heel simpel met een zakje botersla met slasaus. Het zoete van deze twee ingrediënten gaat heel lekker met deze umami ovenschotel.  

Wil je meer met ansjovis? Maak dan eens zelf een Ceasar salad dressing!

Gnocchi met broccoli

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Bereiding en oven tijd

20

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi

  • 3 ansjovisfilets

  • 1 stronk broccoli

  • 2 eetlepels taggia (of andere) olijven op olie

  • 250 gram mozzarella

  • 1 citroen

  • peper

  • benodigdheden
  • fijne rasp

Stappen

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine stronkjes en kook ze voor 4 minuten. Na 2 minuten voeg je de gnocchi toe. Wacht tot het weer kookt en kook nog 2 minuten. Giet af en doe over in een ovenschaal.
  • Schep 2 eetlepels taggia olijven in de ovenschaal, samen met 2 eetlepels van de olie. Hak de ansjovisfilets heel fijn en voeg toe. Bestrooi met peper en hussel door. Scheur de mozzarella oven het gerecht.
  • Was de citroen, rasp de schil over de schotel en zet de hem onder de grill totdat de mozzarella mooi gesmolten is.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker