Home Lunch Green veggies frittata

Green veggies frittata

Green veggies frittata

Personen

4

servings
Voorbereiding

5

minuten
Bereiding en oven tijd

25

minuten

Ingrediënten

  • 5 large eieren of 6 medium

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

  • 40 gram Pecorino Romano

  • 100 gram diepvrieserwten

  • 1 zakje groene aspergestips (100 gram)

  • handjevol verse munt

  • peper

  • olijfolie

Stappen

  • Verwarm de oven naar 180 graden hetelucht.
  • Vul een glazen kom of kookpan met kokend water en doe de erwtjes hierbij. Laat ze voor 5 minuten staan en vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Breek de eieren in een kom en meng met 30 (van de 40) gram geraspte Pecorino Romano kaas, 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt, peper en een wat munt.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hete ovenbestendige koekenpan. Snijd een stukje van de aspergetips af. Bak de aspergetips in enkele minuten op hoog vuur lichtbruin en haal ze uit de pan.
  • Roer de erwten door het eimengsel en giet in de pan. Verdeel de aspergetips erover en de rest van de kaas. Bak op middelmatig vuur totdat je ziet dat de randen beginnen te kleuren en droog worden.
  • Zet de frittata in de oven voor een kwartier of langer, totdat de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
  • Laat de frittata buiten de oven in de pan wat afkoelen en serveer met muntblaadjes. Mooiste is als je er taartpuntjes van snijd.

Tips

  • Lekker met knapperig brood

Mijn eerste lunchgerecht dat ik post! Hiervoor bestond de categorie niet eens op de website maar gelukkig nu wel! Er gaan zeker nog meer lekkere lunchgerechten volgen. 

Een tijdje terug had ik groene aspergestips in huis gehaald maar ze niet gebruikt voor het oorspronkelijke idee van de plaattaart die ik laatst maakte. Het was een uurtje of 11, ik had nog nauwelijks gegeten en ik had zin om er wat mee te maken. Zo kwam ik op het idee om iets met ei te doen, het was immers nog ochtend! In de vriezer lagen nog wat erwtjes en in de tuin stond een muntplantje.. Ideetje! 

Een super lekker en gezond brunch-/lunchgerecht is het geworden, mijn groene groenten frittata. Lijkt me ook heel leuk om hem met Pasen op tafel te toveren! 

Een frittata is een soort omelet maar dan rijkelijk gevuld met allerlei ingrediënten. Oorspronkelijk is het een Italiaans gerecht met restjes groenten en pasta dat uit armoede is ontstaan. Een goede manier om geen eten te verspillen die ook zeker binnen onze huidige samenleving past! Ei en kwark of yoghurt vormen een goede basis en je kan er gekookte pasta, aardappel en groenten in verwerken om er zo een voedzame maaltijd van te maken.  

Ik maakte deze frittata in de oven maar je kunt hem ook volledig in de koekenpan bakken. In mijn geval gebruikte ik een grote ovenbestendige koekenpan waardoor hij wat platter werd maar als je een kleinere pan gebruikt krijg je hele leuke dikke taartpuntjes. Door het bakken in de oven wordt hij mooi luchtig en droog en de kaas goudbruin. In de koekenpan wordt hij iets anders omdat je hem dan op zijn kop draait en ook op die kant bakt. 

Als lunchgerecht hield ik hem licht met groene aspergestips, munt, erwtjes en Pecorino Romano. Lekker met wat knapperig brood erbij.  

Ik ga zeker nog andere varianten proberen! Smakelijk voor nu!  

Misschien vind je dit ook lekker