Home Hoofdgerechten met gevogelte Griekse stijl gevulde kipfilet met Griekse salade

Griekse stijl gevulde kipfilet met Griekse salade

Greek night healthy style! Een Griekse stijl gevulde kipfilet met een heerlijke Griekse salade erbij.
Dit keer geen gigantische schaal vol sappig vlees en tzatziki maar een gezonde en lichte maaltijd. Niet dat er geen gezonde en voedzame Griekse gerechten zijn hoor maar mijn laatste avond bij de Griek komt weer even naar boven..

Griekse salade

Ik had mega zin in een Griekse salade. Zo lekker alleen al die bak met salade, zonder de gevulde kipfilet dus, ik eet hem zo op! Heerlijk als zomerse lunch en zo gepiept.

De ingrediënten van een Griekse salade zijn natuurlijk erg simpel maar als een goede combinatie werkt, waarom zou je het dan veranderen? Het ziltige van de feta, het hartige van de zongedroogde tomaten en de zwarte olijven en het scherpe van de rode ui. Zwarte olijven vind ik persoonlijk als snack niet zo lekker maar door een gerecht wel. Juist omdat ze iets minder sterk van smaak zijn dan de groene variant.

Vergeet ook zeker de platte peterselie niet want dit voegt echt iets toe aan de salade! Gezond en lekker en wij Nederlanders mogen wat mij betreft vaker verse kruiden gebruiken. Het lift een gerecht echt op. Maak de dressing ten slotte met een goede extra vierge olijfolie en vers citroensap en smullen maar.

Griekse stijl gevulde kipfilet

Wat een goede combinatie zijn de ingrediënten van een Griekse salade bij elkaar. Dit deed me denken of ik ze niet ergens anders in kon verwerken en zo kwam ik uit op de Griekse stijl gevulde kipfilet. Kipfilets lenen zich namelijk goed om te vullen, omdat de borst nu eenmaal wat dikker is. Daarbij zijn ze mager en niet te uitgesproken qua smaak, zodat ze een goede aanvulling op de salade zijn. Snij de gevulde kipfilets na het rusten in mooie plakken en het ziet er ook nog eens prachtig uit op een bord.

Ik heb de ingrediënten voor de beide recepten apart vermeld, dus je kunt de gevulde kipfilet en Griekse salade samen maken of enkel de gevulde kipfilet of Griekse salade. Serveer eventueel wat knapperig brood met olijventapenade erbij om het helemaal af te maken!

Trek in meer Grieks? Probeer dan Spanakopita eens uit, een Griekse filodeegtaart gevuld met spinazie en feta!

Griekse stijl gevulde kipfilet met Griekse salade

0 van 0 stemmen
Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Bereiding

20

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • Kip
  • 2 kipfilets

  • 4 zongedroogde tomaatjes

  • 1 eetlepel zwarte olijven

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 60 gram feta kaas (1 bakje à 200 gram de rest gaat in de salade)

  • 1 eetlepel verse platte peterselie

  • peper en zout

  • 1 citroen (sap gebruiken we voor de salade)

  • olijfolie

  • Salade
  • 1/2 komkommer

  • 1 rode paprika

  • 1 rode ui

  • 200 gram zoete trostomaten

  • 140 gram feta kaas

  • handjevol verse peterselie

  • 2 theelepels gedroogde oregano

  • 2 eetlepels citroensap

  • olijfolie

  • peper en zout

  • Benodigdheden
  • cocktailprikkers

Stappen

  • Hak de zongedroogde tomaatjes, peterselie, knoflook ,olijven en feta fijn. Rasp de zest van een gewassen halve citroen over het mengsel samen met wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en 1 theelepel oregano. Snijd de filets aan de brede, dikke zijde in de lengte naar het midden toe voorzichtig in, tot halverwege. Dit is afhankelijk van of je rechts- of linkshandig bent bij één van de twee lastiger omdat je dan de kipfilet op zijn kop moet leggen om met je juiste hand in te snijden. Flap open, vul de filets en maak dicht met een prikker. Zie de foto hieronder hoe ze eruit komen te zien.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide zijden op hoog vuur aan totdat ze goudbruin zijn. Zet het vuur laag en bak ze al omkerend in 8 minuten (bijna) gaar. Laat ze onder wat aluminiumfolie 3 minuten rusten.
  • In de tijd dat de kipfilets bakken kun je de salade maken. Schil hiervoor de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, nogmaals in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van een halve centimeter. Was de tomaten en snijd in vieren. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de doe alles samen in een kom. Hierover verkruimel je de rest van de feta. Hak de peterselie fijn en strooi erover.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels oregano, peper en zout en 4 eetlepels olijfolie. Meng de dressing door de salade.

Tips

  • Lekker met knapperig brood en olijventapenade

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker