Hoofdgerechten met gevogelte Salades

Griekse stijl gevulde kipfilet met Griekse salade

Greek night healthy style! Dit keer geen gigantische schaal vol sappig vlees en tzatziki maar een gezonde en lichte maaltijd. Niet dat er geen gezonde en voedzame Griekse gerechten zijn hoor maar mijn laatste avond bij de Griek komt weer even naar boven.. We mogen bijna weer uit eten!

Ik had mega zin in een Griekse salade. Zo lekker alleen al die bak met salade, eet ik zo op! Heerlijk als zomerse lunch en zo gepiept.

Wat een goede combinatie zijn al deze ingrediënten bij elkaar. Deed me denken of ik ze niet ergens anders in kon verwerken en zo kwam ik uit op kipfilets. Ze lenen zich namelijk goed om te vullen en zijn lekker mager en niet te uitgesproken qua smaak, zodat ze een goede aanvulling op de salade zijn.

Ik heb de ingrediënten apart vermeld dus je kunt ze samen maken of alleen de salade of kipfilets. Eventueel wat knapperig brood met olijventapenade erbij maakt het helemaal af!

Griekse stijl gevulde kipfilet met Griekse salade

Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

20

minuten

Ingrediënten

  • Kip
  • 2 kipfilets

  • 4 zongedroogde tomaatjes

  • 1 eetlepel zwarte olijven

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 60 gram feta kaas (1 bakje à 200 gram de rest gaat in de salade)

  • 1 eetlepel verse platte peterselie

  • peper en zout

  • 1 citroen (sap gebruiken we voor de salade)

  • olijfolie

  • Salade
  • 1/2 komkommer

  • 1 rode paprika

  • 1 rode ui

  • 200 gram zoete trostomaten

  • 140 gram feta kaas

  • handjevol verse peterselie

  • 2 theelepels gedroogde oregano

  • 2 eetlepels citroensap

  • olijfolie

  • peper en zout

  • Benodigdheden
  • cocktailprikkers

Stappen

  • Hak de zongedroogde tomaatjes, peterselie, knoflook ,olijven en feta fijn. Rasp de zest van een gewassen halve citroen over het mengsel samen met wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en 1 theelepel oregano. Snijd de filets aan de brede, dikke zijde in de lengte naar het midden toe voorzichtig in, tot halverwege. Dit is afhankelijk van of je rechts- of linkshandig bent bij één van de twee lastiger omdat je dan de kipfilet op zijn kop moet leggen om met je juiste hand in te snijden. Flap open, vul de filets en maak dicht met een prikker. Zie de foto hieronder hoe ze eruit komen te zien.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide zijden op hoog vuur aan totdat ze goudbruin zijn. Zet het vuur laag en bak ze al omkerend in 8 minuten (bijna) gaar. Laat ze onder wat aluminiumfolie 3 minuten rusten.
  • In de tijd dat de kipfilets bakken kun je de salade maken. Schil hiervoor de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, nogmaals in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van een halve centimeter. Was de tomaten en snijd in vieren. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de doe alles samen in een kom. Hierover verkruimel je de rest van de feta. Hak de peterselie fijn en strooi erover.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels oregano, peper en zout en 4 eetlepels olijfolie. Meng de dressing door de salade.

Tips

  • Lekker met knapperig brood en olijventapenade