Ik heb weer een lekker Aziatisch recept voor je in petto en wel een Thaise noedelsalade met pindadressing! Deze kleur dankt hij aan de vele groenten en basilicum die ik met de noedels serveer.
Groene noedelsalade
Er gaan krokante en zoete sugar snaps in de noedelsalade die ik samen met paksoi stoom. Zo blijven er meer voedingsstoffen bewaard en blijven de sugar snaps lekker knapperig! Het stomen deed ik gewoonweg met een pan en vergiet met deksel erop! Voor nog meer bite gaan er snackkomkommers door de salade. Deze bevatten minder van de “natte” binnenkant dan de gewone komkommer. Je kunt ook een gewone komkommer gebruiken en de zaadlijsten eruit snijden. De basilicum voegt echt een extra laag aan smaak toe en voor wat pit maakte ik het gerecht af met en knapperige Jalapeño peper.
Als proteïne koos ik voor kip en die heb ik gepocheerd en vervolgens in stukjes getrokken, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Dat vond ik een prettige structuur voor deze salade, lekkerder en lichter dan gebakken stukjes kip.
Noedels
Je kunt allerlei noedels gebruiken, net waar je zin in hebt. Of wat je nog in je voorraadkast hebt liggen natuurlijk maar je kunt je ook laten verrassen door de keuze bij alleen al het het Aziatisch schap in de supermarkt. Er zijn tal van varianten met smaken als algen, zeewier en citroengras. Chinese eiernoedels zijn ook heel lekker hierbij maar ik koos nu voor soba noedels, welke gedeeltelijk gemaakt zijn van boemweitmeel. Vandaar die bruine kleur.
Pindakaasdressing
De dressing brengt alles samen en maak ik van biologische pindakaas met stukjes (100% pinda dus zonder palmolie/transvetten), sesamolie, limoensap, sojasaus en arachideolie. Wat een smaakbommetje! Voeg eventueel een eetlepel water toe om de dressing iets dunner te maken.
Varieer met groenten
Deze Thaise noedelsalade met pindadressing is een gezond, voedzaam, lekker en gevarieerd recept! Het leuke eraan is namelijk dat je qua groenten gezellig kunt variëren. Laat bijvoorbeeld paksoi weg als je er niet zo van houdt en voeg broccoli toe, bloemkoolroosjes, cavala nero of blaadjes baby spinazie.
Deze Vietnamese kipsalade met Chinese kool is ook erg lekker.