De Hollandse nieuwe is er weer dus vond ik het tijd deze Hollandse lekkernij in een nieuw jasje te steken! Gezellig samen met allerlei Hollandse groentjes in één kom: wat een feestje! Wat vind je van deze Hollandse haring bowl? Het is een leuke variant op de bekende pokébowl, in dit geval dus met haring!
Nieuwe aardappel
Naast de Hollandse nieuwe (haring) is er nu ook de Hollandse nieuwe aardappel te krijgen. Deze komen heel klein uit de grond en hun schil is zo dun dat je hem moeilijk kunt schillen. Daarom doen we dat gewoon niet! Omdat hij zo dun is smaakt hij gewoon lekker en het voordeel is ook dat er zo extra veel vitamientjes bewaard blijven. De smaak van deze baby piepers is ook anders dan van een grote aardappel, probeer maar eens.
Zeekraal
Om bij het ziltige van de haring te blijven heb ik voor de pokébowl ook wat zeekraal geblancheerd. Deze ziltige smaak gaat natuurlijk heel goed samen met de haring. Voor een aards smaakje kocht ik bij de AH biet julienne en voor een pittig smaakje deed ik er een paar radijsjes erbij.
Koolrabi
Wat ook leuk en apart is, is dat ik koolrabi julienne gebruik. Ik vind koolrabi heel lekker hij is een beetje aards en zoet maar mensen weten vaak niet zo goed wat ze ermee moeten. Ga hem nog snel halen want hij is nog meer even in het seizoen. Hij leent zich heel goed om rauw te eten dus julienne zoals ik hier doe, of maak er dunne plakjes van en maak er een carpaccio salade mee! Met citrusvruchten samen doet hij het erg goed.
Dressing
De dressing voor de Hollandse pokébowl maak ik met Griekse yoghurt (geen Hollandse helaas maar de Griekse is zo heerlijk dik, romig en minder zuur) en het nat van augurken. Klinkt gek maar augurken eet je ook weer vaker bij harig en zo geef je toch een smaakje hiervan mee aan de bowl. Het nat is ook niet te zuur als azijn of citroensap en ik wilde een hele vloeibare dressing hebben dus daarom is het augurkennat ook zo fijn.
Laat deze Hollandse haring bowl smaken!
Ik heb ook een erg smakelijke Hollandse klassieker “Broodje Rookworst” gemaakt!