Indiase vegetarische curry, met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en dé smaakmaker: Garam massala. Een Indiase specerijenmix. Deze Indiase curry is onwijs voedzaam en super easy om te maken. Gebruik plantaardige yoghurt als je hem vegan wilt maken.
Een curry is zo’n voorbeeld van een hartverwarmend gerecht die je het liefst met al je vrienden en familie deelt. Gezellig aan tafel met een grote kom dampende curry, kommetjes rijst en naanbrood voor de afwisseling en om de saus mee op te zuigen tot de laatste druppel: zeker niet onbelangrijk!
De smaken in deze gezonde curry zijn zo uitgesproken dat je totaal geen vlees of vis mist! Dat zijn de beste vegetarische gerechten. Zonder enkele moeite kan een niet-vegetariër daarmee een dagje of meer zelfs een vega gerecht op tafel zetten. Gezond voor jezelf èn goed voor het milieu!
Curries kunnen best wel vet en machtig zijn. In India heb ik ze vaak met lamsvlees gegeten waaraan nog stukken vet zaten. Heerlijk voor de smaak en de saus van deze curries is wat dikker maar je hebt natuurlijk allerlei soorten curry en soms wil je wat lichters. Deze vegetarische variant is zeker licht maar vullend genoeg. De saus is niet zo dik, meer als een soep maar door de yoghurt raakt hij genoeg gebonden.
Deze Indiase vegetarische curry heeft door het missen van vlees en gebruik van zachte aardappel en bloemkool wat structuur nodig. Hiervoor èn voor de eiwitten dienen de kikkererwten. Voedzaam met een lekkere smaak en bite en ook een vaak gebruikt ingrediënt in curries. Voordeel van deze vega curry is ook dat hij niet uren hoeft te pruttelen maar enkel totdat de aardappels gaar zijn.
Wil je meer met zoete aardappel? Probeer deze gevulde vega zoete aardappels eens!