Gehaktbrood of hoe ik het liever noem: meatloaf! Geen meatless monday vandaag maar meatloaf monday met Italiaans gehaktbrood đ.
Een traditioneel gehaktbrood is al erg lekker maar toch wat saai. Om hem wat specialer te maken, heb ik hem opgeleukt met zongedroogde tomaatjes, salie, Parmezaanse kaas en mozzarella! Heerlijke Italiaanse smaken, waarvan ik zeker weet dat jij ook blij wordt!
Je kunt met een kilo aan gehakt met genoeg man van dit Italiaans gehaktbrood eten. Handig als er mensen komen eten want je kunt hem voorbereiden, bewaren in de koelkast en bakken terwijl jij bij je gasten kunt blijven. Maar is dit niet het geval en is het te veel voor jou en je vrienden of gezin, dan kun je natuurlijk ook gewoon wat plakken Italiaans gehaktbrood invriezen voor later. Maak er bijvoorbeeld een broodje hamburger van! Blaadje sla erbij, tomaat en wat rode pesto en smullen maar.
Wij aten deze meatloaf met geroosterde aardappels en een kom sla maar met Tortellini en pesto lijkt dit gehaktbrood me ook heerlijk.
Wil je meer Italiaans gehakt? Probeer dan zeker deze salie-gehaktballetjes in tomatensaus eens. Ze zijn gevuld met mozzarella, yum!