Home Hoofdgerechten met vlees Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

Gehaktbrood of hoe ik het liever noem: meatloaf! Geen meatless monday vandaag maar meatloaf monday met Italiaans gehaktbrood 😋.  

Een traditioneel gehaktbrood is al erg lekker maar toch wat saai. Om hem wat specialer te maken, heb ik hem opgeleukt met zongedroogde tomaatjes, salie, Parmezaanse kaas en mozzarella! Heerlijke Italiaanse smaken, waarvan ik zeker weet dat jij ook blij wordt! 

Je kunt met een kilo aan gehakt met genoeg man van dit Italiaans gehaktbrood eten. Handig als er mensen komen eten want je kunt hem voorbereiden, bewaren in de koelkast en bakken terwijl jij bij je gasten kunt blijven. Maar is dit niet het geval en is het te veel voor jou en je vrienden of gezin, dan kun je natuurlijk ook gewoon wat plakken Italiaans gehaktbrood invriezen voor later. Maak er bijvoorbeeld een broodje hamburger van! Blaadje sla erbij, tomaat en wat rode pesto en smullen maar. 

Wij aten deze meatloaf met geroosterde aardappels en een kom sla maar met Tortellini en pesto lijkt dit gehaktbrood me ook heerlijk.  

Wil je meer Italiaans gehakt? Probeer dan zeker deze salie-gehaktballetjes in tomatensaus eens. Ze zijn gevuld met mozzarella, yum!

Italiaans gehaktbrood

0 van 0 stemmen
Personen

7

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

1

hour 

10

minutes
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 1000 gram half om half gehakt

  • 8 zongedroogde tomaatjes

  • 20 gram Parmezaanse kaas

  • 150 gram mini mozzarella

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 10 gram salie (1 standaardbakje salie à 15 gram uit de supermarkt)

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 1 ei

  • 2 handjes broodkruim

  • 8 plakken lange bacon (ongeveer 1 verpakking)

  • peper en zout

  • Benodigdheden
  • bakblik van 24 cm

Stappen

  • Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht.
  • Neem een grote kom en doe het gehakt hierin. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en doe erbij. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe. Rasp de ui en voeg toe. Pers de knoflooktenen boven de kom uit. Voeg nu 2 eetlepels tomatenpuree, 1 ei, 2 handjes broodkruim en flink wat peper en zout toe.
  • Houd 6 blaadjes salie apart. Hak de rest fijn en voeg toe aan het gehakt. Meng met je handen de ingrediënten goed door elkaar. Het gehakt moet best stevig aanvoelen. Eventueel kun je nog wat broodkruim toevoegen als het mengsel te nat is.
  • Laat de mozzarella uitlekken en meng voorzichtig door het gehakt. Leg een vel bakpapier in het bakblik. Stort nu het gehakt erin en verdeel goed.
  • Leg schuin 4 plakken bacon over het gehakt en stop de uiteinden in de zijkant in. Werk van de ene lange zijde naar de andere lange zijde, van linksonder naar rechtsboven. Leg nu de blaadjes salie op de bacon. Vervolgens leg je de overige 4 baconplakken van rechtsonder naar linksboven op het gehakt en stop je het in.
  • Bak het gehaktbrood voor 60 – 75 minuten, totdat de bacon knapperig en bruin is en de vetten die aan de zijkanten eruit komen wat zijn gestold.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker