

Dit broodje is geïnspireerd op mijn mans “broodje boerderij”. Op zondag bak ik voor de brunch vaak spek uit en maak er roerei bij. Mijn man belegt hiermee een afbakbroodje en legt er ook nog een plak kaas op. Het broodje heet zo omdat er spek van het varken, ei van de kip en kaas van de koe op gaat. Één van mijn dromen is altijd geweest om een lunchroom te openen. Mocht ik die lunchroom starten dan moet het broodje boerderij op de kaart!
Week van de Werkstress 2020
In de reeks van lunchgerechten die ik de afgelopen dagen op de blog deelde (tosti met kipfilet en paprika en Duits brood met kruidenroomkaas en champgignons) is de derde en laatste. In het kader van Week van de Werkstress 2020 heb ik deze drie snelle lunchgerechten bedacht want met al dat thuiswerken kan wat ontspanning tijdens je lunchpauze goed doen! En zeker niet alleen tijdens je werkdag want lekker eten en afwisseling is altijd welkom! Meer snelle (lunch)tips zullen in de toekomst dan ook zeker volgen.
Italiaanse bol boerderij
Terug naar de Italiaanse bol boerderij. Deze maakte ik met een verse bol dus een wandeling of fietstochtje naar de supermarkt (of bakker) is al een ontspannen en verkwikkende start van je break. Deze besmeer ik met Yofresh, een lichte mayonaise gemaakt van onder meer yoghurt, wat plakjes kalkoenfilet, kaas en gebakken eitjes. Ik bakte ze op lage stand lang genoeg totdat het eiwit stolde en het eigeel nog vloeibaar was.. Zo lekker!
Je kunt vaak groenten in je lunch verwerken, dit is lekker en draagt – hoe minimaal ook – weer bij aan je dagelijkse portie vitamientjes en vergeet ook zeker de vezels niet! Beleg je cracker of “gewone” boterham met kaas dan ook met een blaadje kropsla die je overhoudt en leg er eens een tomaat, komkommer of wat kiemgroenten op.
Een lekkere, goed vullende lunch die knapperig en kruidig is met veel afwisseling van smaak in elke hap!