Wie houdt er niet van een broodje hamburger? Mij kun je er ‘s nachts voor wakker maken. Mijn man ook dus je zal geen ruzie krijgen, mits je er twee meeneemt 😉. Het allerlekkerst is een dikke sappige hamburger van gehakt of tartaarvlees die nog een beetje rood is van binnen, hmm.. Groot favoriet zijn ook mijn Sloppie Joe burgers maar deze Japanse tonijnburgers zijn ook erg lekker!
Tonijnburger
Toen ik bedacht dat ik een visburger wilde maken was de uitdaging om een sappige hamburger te maken. Vis wordt toch gauw een beetje droog. Aan de andere kant, een visstick is nou ook niet bepaald sappig maar toch lekker. Ik besloot het er maar op te wagen en koos voor tonijn!
Als je een tonijnsteak bakt lijkt hij qua structuur erg op vlees maar je moet wel oppassen dat je hem niet te lang bakt want dan lijkt hij op een doorbakken varkensfiletlapje.. Juist het feit dat hij vlezig is sprak me aan om met vis toch een soort vleeshamburger sensatie te krijgen. De burgers heb ik daarom kort op redelijk hoog vuur aangebakken en in de burger zit lente-ui verwerkt, waardoor hij vanzelf al minder droog wordt. De lente-ui laat door het bakken namelijk vocht los.
Leuke aan deze visburger vind ik ook dat er een Japans thema aan verbonden is. De burgers coat ik na het bakken namelijk met Teriyaki saus en de groentjes zijn besprenkeld met rijstazijn. Over de burger en door de groenten gaan sesamzaadjes en er zit wat wasabi door de mayonaise. Pas op met de wasabi want het kan overheersen, gebruik liever te weinig dan te veel! Toevallig vond ik ook harde broodjes met sesamzaadjes dus dat sloot goed aan bij de Japanse smaken.
Als je wilt kun je bij de frietjes Japanse mayonaise serveren maar dat is zeker geen pré voor dit gerecht. Ik maakte zoete aardappelfrietjes uit de oven maar als je een airfryer hebt kun je ze wellicht hierin bereiden.
Een soort gezonde hamburger met frietjes is het geworden, deze Japanse tonijnburgers. Erg smakelijk en een hele leuke variatie op je bord. Een goede manier ook om vaker vis op tafel te krijgen en op de wasabimayonaise na vallen deze visburgers ook in de smaak bij kinderen!