Home Hoofdgerechten met vis Kabeljauw in Serranoham

Kabeljauw leent zich heel goed voor smaaktoevoegingen. Je kunt hem gekookt in een curry eten, met een lekkere saus zoals deze room-ansjovis-kappertjes saus, in een vissoep of bijvoorbeeld omwikkelt in ham zoals ik hier heb gedaan!  

Kabeljauw omwikkelt met Serranoham

Deze kabeljauw in Serranoham is super simpel om te maken! Je omwikkelt een stuk kabeljauw met een tak verse rozemarijn en Serranoham en bakt het in de oven! Geen werk. De smaak van de rozemarijn trekt heel subtiel in de vis en de Serranoham wordt lekker krokant en zoutig, wat de subtiele smaak van de kabeljauw wat meer karakter geeft. Dit is zo’n fijn gerecht dat je maakt als er mensen komen eten. Je zet iets speciaals op tafel maar hoeft je niet uren uit te sloven.

Bijgerecht

In de ovenschaal erbij gaan knoflooktenen en trostomaatjes. Deze poffen mee waardoor ze lekker zoet worden en de knoflook geeft smaak aan de sappen die uit de vis en tomaatjes vloeien en deze laatste twee ook weer aan elkaar, waardoor je eindigt met een heerlijke “dressing”. Na het poffen gaat de knoflook in de knoflookpers en voeg je deze toe aan de dressing. Gooi de dressing dus zeker niet weg! Je kunt wat over de vis gieten en ook over het bijgerecht waar je voor kiest.

Ik maakte mijn bloemkoolpuree erbij maar kijk ook even bij de tips onderaan voor wat variatie!

Kabeljauw in Serranoham

0 from 0 votes
Personen

3

personen
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

15

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 3 kabeljauwhaasjes

  • 6 plakken Serranoham

  • 3 takjes verse rozemarijn

  • 3 tenen knoflook

  • 500 gram kleine trostomaten

  • peper en zout

  • olijfolie

Stappen

  • Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht. Giet enkele eetlepels olijfolie in een ovenschaal.
  • Dep de kabeljauwhaasjes goed droog en kruid ze met peper en zout. Leg een plak Serranoham op je werkvlak, leg hierop een kabeljauwhaas, daarop een tak rozemarijn en rol hem op. Hierna kun je strategisch nog een plak er omheen wikkelen zodat de kabeljauw mooi ingepakt is. Herhaal dit.
  • Leg de (gewassen) trostomaten en knoflooktenen in de ovenschaal en hussel ze een beetje door de olie. Leg hiertussen de kabeljauwpakketjes en zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
  • Knijp de knoflookpuree uit de schil en meng door het vocht in de schaal. Deze dressing kun je over de kabeljauwhaasjes en tomaatjes schenken op je bord en/of door wat puree (zie tip).

Tips

  • Lekker en licht met mijn bloemkoolpuree, pasta, (parel) couscous of gekookte aardappeltjes.
  • Vervang de Serranoham eens door Prosciutto of spek.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker