Een super simpel visgerecht waarbij je toch het gevoel hebt dat je wat speciaals op tafel zet. Deze kabeljauw met room-ansjovis-kappertjes saus maken wij erg graag in het voorjaar!
Voor dit heerlijke visgerecht gebruik ik kabeljauwhaas in plaats van filet. Deze heeft een wat hogere kwaliteit dan de filet en vind ik gewoon lekkerder. Denk ook aan varkensfilet en varkenshaas bijvoorbeeld, deze verschillen ook duidelijk in structuur en smaak. De kabeljauwhaas is na bereiding nog super mals. Fijne eraan vind ik ook dat hij stevig genoeg is om niet kapot te gaan met draaien. Bij andere vissoorten/types krijg ik dit vaak niet voor elkaar (helaas).
Wellicht lijken de ansjovis, knoflook en kappertjes heftig maar door de citroenzest en het sap plus de room zwakken de smaken wat af en komt de kabeljauw met ansjovissaus heel goed tot zijn recht.
Omdat de vis met saus al een uitgesproken smaak heeft serveer ik hem simpel met wat krieltjes en kropsla met Ceasardressing. Ceasardressing bevat ansjovis dus past goed bij de vis. Voor nu even uit een flesje maar het is ook super leuk en niet te moeilijk om zelf een Ceasardressing te maken (zie laatste zin van deze tekst!).
Ik gebruik graag biologische citroenen omdat deze onbespoten zijn. Ondanks het wassen van een niet-biologische citroen blijven er toxische stoffen achter en dat vind ik nou niet zo’n fijne gedachte.. Verder gebruik ik normale kookroom en niet de light variant maar dit mag je zelf bepalen 😊.
Al met al een fijne vis-knaller, deze kabeljauw met ansjovissaus! Eet smakelijk en maak ook zeker mijn frisse Ceasar salade eens! Handig om je ansjovisjes op te krijgen!

