De lekkerste zelfgemaakte loempia’s! Tot nu toe dan. En nog gezonder ook want je bakt ze in de oven in plaats van ze te frituren. Scheelt toch weer flink in de calorieën. Ze worden alsnog hartstikke knapperig en bruin! En ook wel fijn voor mensen die geen frituurpan of airfryer hebben. Het enige werkje aan dit gerecht is het vouwen van de pakketjes maar ik moet eerlijk bekennen dat dit na een paar keer doen van een leien dakje ging.
Loempia’s uit de oven met kip en nasi-/bamigroenten
Deze kiploempia’s zijn echt super eenvoudig om te maken! Ik gebruik namelijk gewoon een nasi-/bamipakket voor de groenten. Deze bevatten een fijne variatie aan groenten in de juiste hoeveelheid. Zo houd je niks over en bespaar je geld en producten (mocht je de losse ingrediënten niet op krijgen en weg moeten gooien). Praktisch is het natuurlijk al helemaal!
De groenten die erin zitten variëren erg per supermarkt. Afhankelijk van welk pakket je koopt, bevatten ze wortel, spitskool, Chinese kool, witte kool, ui, prei, taugé en een rode peper.
Als proteïne koos ik voor kippendijen. Juist vanwege het feit dat ze iets meer vet bevatten dan kipfilet, waardoor ze lekker mals blijven. Je kunt ook hamblokjes of omeletreepjes toevoegen of ze daarmee vervangen. Tofu zou natuurlijk ook kunnen, als je voor een vega variant gaat!
Filodeeg of loempiavellen
Ik heb deze loempia’s uit de oven vaker met loempiavellen gemaakt maar gebruikte ditmaal filodeegvellen. Beiden vind je in het vriesvak van de betere supermarkten. Laat ze in de koelkast ontdooien of buiten de koelkast, zonder plastic, in een vochtige theedoek. Beide vellen zijn trouwens super laag in calorieën!
Met de vulling van alle groenten erbij zijn deze kiploempia’s eigenlijk best een gezonde snack! Wij aten ze gewoon als avondmaaltje, lekker met wat srirachasaus en sweet chilisaus.
Trek in meer Aziatische hapjes? Deze viskoekjes zijn ook om te smullen.