Zoals ik al eens eerder schreef is mijn kookstijl onder meer door de Britse chef Jamie Oliver gevormd. Zoals het een echte Brit betaamt staan er meerdere pies (in de zin van hartige taarten) in zijn kookboeken. Ik heb het altijd een gezellig, heerlijk, huiselijk gerecht gevonden. Je maakt ze met allerlei vullingen, van wild, vlees, vis tot restafval van vlees (ja, niertjes enzo: niet mijn ding!).
Deze kippastei met prei is een leuke versie van de chicken pie. Niet van Jamie, gewoon “een” chicken pie: een hartige taart met lekker veel saus, kip en een bladerdeegdakje! Dat is de basis. Je kunt variëren met een combinatie van kippendijen en/of kipfilet, worteltjes, erwtjes, bacon, tijm, rozemarijn, vleesfond, mosterd en ga zo maar door.
Ik wilde graag kip combineren met dragon. Deze twee gaan goed samen! Voor wat karakter gaat er nog sherry en mosterd in en de smaakmaker is prei. Staat deze bescheiden groente ook eens in het zonnetje!
De taart kun je versieren met wat restjes deeg. Ik vond tussen onze koekjesstekers toevallig een vorm van een kip, hoe leuk! Merijn vond het natuurlijk super grappig dat er een kip-bladerdeegstukje op zijn bord lag. De pastei was hem verder te veel van het goede. Snap ik wel.. Hij is twee en wil gewoon een bord spaghetti!
Wij aten er een knapperig stokbroodje bij. Super lekker om de saus mee te dippen.
Probeer ook eens een pasta met prei en kerrie!