Een lekkere, romige knolselderij aardappelpuree! Hij is heerlijk zacht door de knolselderij en deze laatste zorgt natuurlijk ook voor een lekkere nootachtige smaak. De knolselderij aardappelpuree heeft zo’n mooi korstje doordat ik hem met paneermeel en boter afmaak in de oven. Hier wil je toch gelijk je lepel in zetten?
Mooi meegenomen is ook nog dat je met de knolselderij wat extra groente meepakt. Knolselderij bevat een goede dosis vitamine K en daarnaast vitamine C en B6 en B5 en nog meer B’s. Deze B’s zorgen voor energie! Niet dat het mij daarom te doen was maar met deze koude dagen kunnen we wel wat extra vitamientjes gebruiken 😇.
Ik vind knolselderij een heerlijke groente voor soepen, frietjes en puree doordat hij was “vaster” is en door de zoet-nootachtige smaak. Deze puree combineert goed met een lekker worstje, sukadelapjes of bijvoorbeeld gehaktballen. Ik maakte er bijvoorbeeld gehaktballen met uiensaus bij.