Bijgerechten

Knolselderij-aardappelpuree

Een lekkere, romige puree van knolselderij en aardappel! Hij is heerlijk zacht door de knolselderij en deze laatste zorgt natuurlijk ook voor een lekkere nootachtige smaak. Mooi meegenomen is ook nog dat je zo wat extra groente meepakt. Knolselderij bevat een goede dosis vitamine K en daarnaast vitamine C en B6 en B5 en nog meer B’s. Deze B’s zorgen voor energie! Niet dat het mij daarom te doen was maar met deze koude dagen kunnen we wel wat extra vitamientjes gebruiken 😇.

Ik vind het een heerlijke groente voor soepen, frietjes en puree doordat hij was “vaster” is en door de zoet-nootachtige smaak. De puree heeft zo’n mooi korstje doordat ik hem met paneermeel en boter afmaak in de oven. Hier wil je toch gelijk je lepel in zetten?

Deze puree combineert goed met een lekker worstje, sukadelapjes of bijvoorbeeld gehaktballen. Ik maakte er bijvoorbeeld gehaktballen met uiensaus bij.

Smakelijk!

Knolselderij-aardappelpuree

Personen

3

personen
Bereiding

20

minuten
Oventijd

15

minuten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij

  • 650 gram (iets) kruimige aardappels

  • 3 tenen knoflook

  • 200 ml warme melk

  • 50 gram roomboter en eventueel extra

  • 1 snufje nootmuskaat

  • 2 eetlepels paneermiddel

  • peper en zout

  • benodigdheden
  • staafmixer

Stappen

  • Verwarm de oven voor naar 180 graden boven- en onderwarmte. Schil de knolselderij en aardappels, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Verwarm de melk en 30 (van de 50) gram roomboter in de pan waarin je de aardappels en knolselderij kookte, voeg ze toe en pureer fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in en doe hier de puree in. Strooi wat paneermiddel over de schotel en snijd de overgebleven roomboter in kleine blokjes. Verdeel deze oven de schotel en zet de puree voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.