

Heerlijke zelfgemaakte broodjes köfte! Past misschien niet helemaal bij het “support your local gedachtegoed” maar je kunt de ingrediënten dan wel weer bij een de lokale ondernemer inslaan (goed bezig!). Met het flatbread heb ik gecheat trouwens.. Deze zijn zelf gekocht.
Heerlijke specerijen als komijn, kaneel, chilipoeder en paprikapoeder en een geraspt uitje door het gehakt zorgen voor heerlijk malse, gekruide köftes. Je kunt overigens ook voor lamsgehakt kiezen in plaats van rund om ze nog traditioneler te maken, maar ik vond mager rundergehakt een goede keuze omdat ze dan wat minder vet loslaten in de grillpan.
Zelfgemaakte knoflooksaus
De knoflooksaus die ik maakte is echt to-die-for-lekker! Deze zelfgemaakte knoflooksaus ga je zeker weten vaker willen maken. Hij is niet zo scherp, omdat ik de tenen knoflook pof in de oven maar toch scherp genoeg want er gaat ook een rauwe teen knoflook in. Gebruik echt minimaal 250 ml crème fraîche want je maakt er toch 5 flatbreads meer. Je kunt ook overwegen meer te maken (nom nom); voeg dan ook een extra teentje (gepofte) knoflook toe. Ik doe er ook wat tabasco bij want wij houden van deze smaak maar je kunt ook minder, meer of niks toevoegen natuurlijk!
Ik maakte vijf flatbreads met köfte en mijn man en ik aten er allebei twee. De derde at hij de dag erna voor lunch (volgende keer is hij voor mij). Moet zeggen dat ik na anderhalf broodje behoorlijk vol zat dus vandaar dat je er met drie personen ook van kunt eten. Ik at echter gewoon door hoor.. Zo lekker!
Voor meer gehakt op Midden-Oosterse wijze, kun je deze gehaktballetjes in harissasaus eens proberen!