Home Drankjes Kruidige chocoladekoffie 

Kruidige chocoladekoffie 

by Chivanne van Strijp-Peeters

Chocoladekoffie ken je misschien wel, een chocolademelk voor volwassenen met espresso. Erg lekker en zo kun je hem met dit recept ook maken!  In een handomdraai maak je hem. Heerlijk na een etentje als je je visite of jezelf wilt verwennen. Mijn kruidige chocoladekoffie is een lekkere variant hierop!

Chocoladekoffie 

Chocoladekoffie maak je door melk te verwarmen met stukjes pure chocolade, wat donkerbruine basterdsuiker (deze is lekker caramel-ig), cacaopoeder en lekker sterke espresso. Ik zet verse espresso maar je kunt ook hele sterke koffie maken als je geen espresso kunt maken met je koffiezetapparaat. Volg de receptuur en laat het 5 spice poeder weg, dan maak je een lekkere ‘gewone’ chocoladekoffie.  

Vijfkruidenpoeder 

De chocoladekoffie maak ik wat spannender door er Chinees vijfkruidenpoeder aan toe te voegen, ook wel “5 (five) spice powder” genoemd. Dit is een mengsel van kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Lekker als je Aziatisch kookt. Bijvoorbeeld om biefpuntjes mee te kruiden. Maar ook erg aromatisch voor in deze koffie! 

Serveren

Deze bereiding geeft 300 ml chocoladekoffie. Het is dus een hoeveelheid voor 75 ml per persoon, waardoor je het in kleine koffiekopjes (niet espresso die zijn te klein) of mooie glaasjes kunt serveren. Vanwege de kaneel koos ik ervoor om er kaneelkoekjes bij de kruidige chocoladekoffie te serveren. De koffie is aromatisch dus naast een sipje koffie is een hapje van iets anders een fijne afwisseling!

Kruidige chocoladekoffie 

0 from 0 votes
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Bereiding

5

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 150 ml 150 volle melk

  • 40 gram 40 pure chocolade, grof gehakt

  • 1 1 theelepel cacaopoeder

  • 1 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  • ½ theelepel 5 spice poeder (Chinees vijfkruidenpoeder)

  • 4 4 kopjes espresso

Stappen

  • Verwarm in een steelpan alle ingrediënten, behalve de espresso, totdat het mengsel heet is maar niet kookt.
  • Maak in de tussentijd 4 espresso en voeg toe aan het mengsel.
  • Serveer in 4 mooie kleine glazen of in kleine koffiekopjes.

Tips

  • Lekker met kaneelkoekjes en eventueel een glaasje likeur.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker