Er stond nog geen lasagne op de blog, hoe kan dat nou? Om te starten maakte ik een lasagne met courgette en ricotta!
Net als met alle pastagerechten kun je eindeloos variëren met lasagne. Super leuk want het ene moment heb ik zin in bijvoorbeeld pompoen en het andere moment in spinazie. Ook kun je lasagne zo machtig of licht maken als je wilt.
Vanwege de zomerperiode mocht het wel een frisse lasagne worden en dat is deze lasagne zeker geworden. Ik koos voor redelijk lichte ingrediënten zoals kippengehakt, courgette en ricotta kaas. Geen machtige bechamelsaus dus maar heerlijke luchtige ricotta. Ricotta en citroen zijn beste vriendjes dus die heb ik ook hier weer samen gebruikt. Van de citroen gebruik ik de zest, oftewel de geraspte schil. Hierin zit een heerlijk zoet aroma wat het gerecht erg goed doet.
Verder gaan in deze lasagne met courgette en ricotta verse basilicumblaadjes die ik laat meebakken om zo hun smaak af te geven aan alle lagen van de lasagne maar ook strooi ik er nog verse basilicum overheen als hij klaar is. Over de lasagne strooi ik voor het bakken zonnebloempitjes want ik houd wel van een crunch en dit is weer eens iets anders dan pijnboompitjes. Ben je niet zo’n fan van zonnebloempitjes dan kun je ze natuurlijk weglaten of voor pijnboompitjes gaan.
Je ziet het ook aan de foto’s af hoe fris en zomers de lasagne geworden is dus daar ben ik erg blij mee. Hopelijk krijgen jullie er gelijk zin in! Deze lasagnette met ricotta zal je hopelijk ook bevallen!