Home Salade recepten Maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien

Maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien

by Chivanne van Strijp-Peeters

Zomer! Dat is wat deze maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien uitstraalt! Komt toch echt door die aardbeien hè.. Zo mooi rood, zoet en sappig. Deze smaakt combineert zo goed met de fris zure smaak van de geitenkaas. Ik koos voor de variant met honing maar je kunt ook gewoon voor de naturel variant gaan en er eventueel wat honing overheen schenken. 

Rozemarijnolie

Om wat diepte in deze eenvoudige salade te brengen bak ik de croutons in rozemarijnolie. Heel makkelijk: gewoon wat takjes verse rozemarijn toevoegen aan de olie waarin je de croutons bakt. Deze olie maakte ik laatst ook voor de Minestrone soep. Echt een leuke tip om te onthouden als je wat extra dimensie wilt geven aan gerechten.  

Je kunt ook gelijk een hele voorraad maken en de rozemarijnolie samen met de rozemarijntakjes in een steriele fles overdoen. Vraag me alleen niet hoe lang je het dan kunt bewaren! Kwestie van proberen en als je met een klein flesje begint heb je ook niet veel te verliezen. Dit kun je bijvoorbeeld ook met knoflook of pepertjes doen! Bewaar olie wel altijd op een donkere plek.  

Door deze salade gaan nog lekkere zoute pistachenoten. Ben ik gek op! Over deze maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien schenk ik wat olijfolie en drizzle ik balsamico siroop. Deze is lekker stroperig en een beetje zoet en past heel goed bij de geitenkaas. Op de foto heb ik dit overigens nog niet gedaan.

Deze salade met halloumi of ceasar salade bevallen je hopelijk ook!

Maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Bereiding

15

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien

  • 200 gram geitenkaas met honing schijfjes (duo-verpakking)

  • handjevol gezouten pistachenoten (gepeld)

  • 2 zakjes salade met biet julienne, veldsla, babyspinazie en bosui (AH)

  • 4 eetlepels balsamico siroop

  • 6 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

  • handjevol verse basilicum

  • 2 takken rozemarijn

  • (oud) stokbrood om croutons van te maken

Stappen

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg de rozemarijn takjes toe. Snijd het stokbrood in blokjes en bak ze in de olie krokant. Bestrooi met zout en haal ze uit de pan.
  • Verdeel een zak sla per persoon over een bord en leg hierop de geitenkaas schijfjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in plakjes en verdeel over de salade.
  • Pel de pistachenoten en verdeel wederom over de borden. Hetzelfde geldt voor de basilicumblaadjes.
  • Bestrooi de salade met zout en peper en drizzle er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico siroop overheen per persoon.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker