Gezond Salades Vegetarisch

Maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien

Zomer! Dat is wat deze salade uitstraalt! Komt toch echt door die aardbeien hè.. Zo mooi rood, zoet en sappig. Deze smaakt combineert zo goed met de fris zure smaak van de geitenkaas. Ik koos voor de variant met honing maar je kunt ook gewoon voor de naturel variant gaan en er eventueel wat honing overheen schenken. 

Om wat diepte in deze eenvoudige salade te brengen bak ik de croutons in rozemarijnolie. Heel makkelijk: gewoon wat takjes verse rozemarijn toevoegen aan de olie waarin je de croutons bakt. Deze olie maakte ik laatst ook voor de Minestrone soep. Echt een leuke tip om te onthouden als je wat extra dimensie wilt geven aan gerechten.  

Je kunt ook gelijk een hele voorraad maken en de olie samen met de rozemarijntakjes in een steriele fles overdoen. Vraag me alleen niet hoe lang je het dan kunt bewaren! Kwestie van proberen en als je met een klein flesje begint heb je ook niet veel te verliezen. Dit kun je bijvoorbeeld ook met knoflook of pepertjes doen! Bewaar olie wel altijd op een donkere plek.  

Door deze salade gaan nog lekkere zoute pistachenoten. Ben ik gek op! Ik irriteerde me altijd mateloos dat het zoveel moeite kost dat pellen van die nootjes.. Je moet werken voor je eten! Wel verstandiger qua calorieën want op een gegeven moment ben ik het pellen zat en gaat de zak terug de kast in. Nu kwam ik een paar weken terug een zak gezouten, gepelde pistachenoten tegen in de winkel! De ongezouten had ik al gevonden maar deze vind ik niet snackwaardig genoeg.  Maar helaas.. Een handjevol in een keer erin gooien alsof het pinda’s zijn is niet hetzelfde.. Dat pellen voegt kennelijk toch iets toe aan de beleving! 

Over deze salade schenk ik wat olijfolie en gaat balsamico siroop. Deze is lekker stroperig en een beetje zoet en past heel goed bij de geitenkaas. Op de foto heb ik dit nog niet gedaan.

Geniet van deze zomerse en lichte salade!  

Maaltijdsalade met geitenkaas en aardbeien

Personen

2

personen
Bereiding

15

minuten

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien

  • 200 gram geitenkaas met honing schijfjes (duo-verpakking)

  • handjevol gezouten pistachenoten (gepeld)

  • 2 zakjes salade met biet julienne, veldsla, babyspinazie en bosui (AH)

  • 4 eetlepels balsamico siroop

  • 6 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

  • handjevol verse basilicum

  • 2 takken rozemarijn

  • (oud) stokbrood om croutons van te maken

Stappen

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg de rozemarijn takjes toe. Snijd het stokbrood in blokjes en bak ze in de olie krokant. Bestrooi met zout en haal ze uit de pan.
  • Verdeel een zak sla per persoon over een bord en leg hierop de geitenkaas schijfjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in plakjes en verdeel over de salade.
  • Pel de pistachenoten en verdeel wederom over de borden. Hetzelfde geldt voor de basilicumblaadjes.
  • Bestrooi de salade met zout en peper en drizzle er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico siroop overheen per persoon.