Home Ontbijt recepten Ontbijttosti met jam en roomkaas 

Ontbijttosti met jam en roomkaas 

by Chivanne van Strijp-Peeters

Een tosti voor ontbijt? Zeker weten! Geen hartige maar een zoete. Met deze zoete ontbijttosti start jij je dag met een grote glimlach! Deze ontbijttosti kan je helemaal naar eigen wens maken want je kunt eindeloos variëren met brood en jam. 

De tosti besmeerde ik met een dikke laag roomkaas want roomkaas is lekker fris en romig en combineert goed met jam. Ook de jam smeer ik in een dikke laag op de roomkaas. De zoete honing maakt deze simpele tosti af en komt helemaal tot zijn recht met de frisse roomkaas en iets zuurdere kersenjam.  

Brood  

Deze ontbijttosti met jam maakte ik in de pan. Ben ook hier niet te zuinig met de roomboter! In de pan blijft het brood mooi stevig en wordt de tosti dus niet “geplet”. Als brood koos ik voor een stevig ongesneden speltbrood. Ik vind het lekker dat het brood zo’n harde korst heeft in tegenstelling tot de gewone broden. Daarbij kan ik de sneeën zo dik snijden als ik wil en dat vind ik lekker bij tosti’s. Uiteraard kun je elke snee brood gebruiken die je wilt of nog hebt liggen! 

Jam 

Deze ontbijttosti met jam maakte ik niet met jam maar met fruitspread. Deze bevat meer fruit en minder suiker en het is meer een persoonlijke keuze. Je kunt eindeloos variëren met soorten jam of fruitspread. Ik koos voor kersenfruitspread maar elk rood of paars fruit is heerlijk. Probeer ook zeker eens cranberry-jam. Dit combineert ook goed met de zoete honing. Net als kers is cranberry wat zuurder en daarom past de zoete honing als tegenhanger er zo goed bij. 

Ontbijttosti met jam en roomkaas 

0 from 0 votes
Porties

1

persoon
Bereiding

10

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 2 2 sneden brood naar keuze (ik snee zelf dikke plakken van een heel speltbrood)

  • 2 2 eetlepels roomkaas

  • 2 2 eetlepels jam (of fruitspread) zoals kersen, bosvruchten, cranberry, aardbei, framboos

  • 1 1 theelepel honing

  • 2 2 eetlepels roomboter

  • 1 1 snufje zout

Stappen

  • Besmeer één snee brood met de roomkaas, verdeel hierover de jam en drizzle de honing erover. Bestrooi met een klein snufje zout en leg de andere boterham er bovenop.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat de roomboter smelten. Bak de tosti beide kanten ongeveer 3 tot 4 minuten, totdat hij goudbruin is.
  • Serveer met wat extra jam naar wens.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker