Hebben jullie al kennis gemaakt met orzo? Het is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Ik vind pasta zo fascinerend, al die soorten en maten. De mogelijkheden zijn reuze! Hij wordt ook wel riso genoemd, althans daar lijkt het op hopende dat ik mijn huiswerk goed heb gedaan! Bekijk de ingrediëntenlijst om te zien in welke twee supermarkten ik ze vond en onder welke naam. Met orzo maakte ik een super smaakvolle pastasalade.
Tijdens de warme dagen van even geleden heb ik deze pastasalade gemaakt en ik was er super tevreden mee! Hij voert je mee naar Italië, ondanks het feit dat het geen traditionele Italiaanse pasta is omdat hij bestaat uit gecombineerde ingrediënten die mij lekker leken bij elkaar (waaronder ook Spaanse ingrediënten 😉). Een dag later voor lunch is hij ook nog erg lekker (tip).
Orzo salade
Ik kook de orzo samen met rozijnen in tomatenblokjes uit blik met wat extra water en zout. Hierdoor nemen de pasta en rozijnen de tomatensmaak in zich op waardoor de basis gelegd is. Zo veel smaak! De overgebleven tomatenbouillon (zo noem ik hem maar even) heb ik erna gebruikt voor soep. Je kunt hem ook makkelijk invriezen. Niet weggooien hoor dat is zonde!
Verder is er nauwelijks werk en bereiding. Allereerst wat pijnboompitten roosteren en verder gaan er kalamata olijven, knoflook, blokjes Manchego kaas, peterselie en reepjes Serranoham doorheen. Zo’n goede combinatie, deze smaken.
Een hele simpele pastasalade dus maar met mooie ingrediënten. Hopelijk kun je met deze heerlijke kom pastasalade op schoot genieten van de avondzon. Althans, hopelijk gaat dat nog gebeuren want ik ben nog niet klaar met de zomer..
Buon Appetito!
Deze penne met paprika en salami of pasta met geroosterde groenten zijn misschien ook iets voor jou!