Home Hoofdgerechten met kip Ovengebakken kip mozzarella in tomatensaus

Ovengebakken kip mozzarella in tomatensaus

Van dit gerecht word ik echt blij! Ovengebakken kip met mozzarella in tomatensaus. Het is comfortfood maar toch gezond en oooo zo makkelijk! Ik gebruik wel redelijk wat mozzarella maar er zit daarentegen gepocheerde kip (mager) en een gezonde tomatensaus in, plus serveer ik er 1,5 paprika per persoon bij. Super toch? Serveer je er geen stokbrood bij dan heb je een perfect vullend koolhydraatbeperkt gerecht.

Deze ovengebakken kip met mozzarella in tomatensaus is echt super makkelijk om te maken. De kip gaart in de tomatensaus en is dus in feite gepocheerde kip. De smaken zijn niet complex maar toch intens omdat de saus echt even pruttelt zodat de smaken van alle ingrediënten goed in elkaar trekken: de kip heeft dus de smaak van de tomatensaus overgenomen en de tomatensaus heeft zich vermengt met wat kipvocht. Stel je voor dat je hier een knapperig stokbroodje in dipt.. Door de gesmolten mozzarella en tomatensaus doen de smaken me denken aan een pizza. Wie houdt daar nou niet van?

Zoals je ziet heb ik de schaaltjes niet schoongemaakt dus je ziet dat de saus lekker geprutteld heeft in de oven. Yum! Ik heb dus eenpersoonsschaaltjes gebruikt (leuk zijn ze hè, komen die ook eens van pas!) maar je kan deze kip met mozzarella in tomatensaus natuurlijk gewoon samen in een ovenschaal doen.

Als bijgerecht (terwijl de oven zijn werk doet) roerbak ik heel simpel wat gebakken paprika’s met Italiaanse kruiden. Zo past het goed bij de kip en heb je een lekker koolhydraatbeperkt gerecht maar let je hier niet op, serveer er dan zeker een knapperig stokbrood bij!

Ben je op zoek naar een ander recept met kip en tomatensaus? Dan zijn deze enchilada’s met kip en cheddar misschien wat voor jou! Typ ook eens “tomatensaus” in bij mijn zoekbalk voor alle recepten met tomatensaus op chivanne.nl.

Ovengebakken kip mozzarella in tomatensaus

0 from 0 votes
Personen

4

personen
Bereiding

15

minuten
Oventijd

30

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 4 kipfilets

  • 2 bollen mozzarella (geen buffelmozzarella deze laat te veel vocht los)

  • 500 à 600 ml passata

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui fijngesnipperd

  • 6 takjes oregano of 2 theelepels gedroogde oregano

  • 1 eetlepel citroensap

  • peper en zout

  • 1 à 2 trio verpakkingen paprika: rood, geel en groen

  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix

  • olijfolie

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en bak de ui op laag vuur ongeveer vijf minuten totdat hij mooi glazig is.
  • Verdeel wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de kipfilets in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Draai de filet om en herhaal dit.
  • Voeg de passata, een eetlepel citroensap, 1 geperste knoflookteen en de oreganotakjes toe (in zijn geheel). Laat de saus op zacht vuur een kwartier pruttelen. Voeg een flinke snuf peper en zout toe.
  • Schenk de saus over de kipfilet en schuif de kipfilet een beetje op en neer zodat er ook wat saus onder de kip komt.
  • Snij de mozzarella in 6 plakken en leg op elke kipfilet drie plakjes. Schuif de schotel in de oven voor 20 minuten.
  • Snij de paprika’s in mooie reepjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de paprika’s een paar minuten aan. Voeg een theelepel Italiaanse kruidenmix en wat peper en zout toe. Pers de knoflookteen over het mengsel uit. Roer 1 minuut door en zet het vuur zacht. Laat de groenten met een deksel op de pan op zacht vuur gaar worden.
  • Haal de kip uit de oven als hij klaar is en leg de filets voorzichtig op een bord. Schep hier overheen wat tomatensaus en verdeel de groentes over de borden.

Tips

  • Mocht er een vochtlaagje op de schotel gekomen zijn door het garen van de kip, dan kun je dit voorzichtig afgieten voordat je de kip op de borden legt.
  • Lekker met wat brood om de tomatensaus op te dippen!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker