Home Hoofdgerechten met gevogelte Ovengebakken kip mozzarella in tomatensaus

Ovengebakken kip mozzarella in tomatensaus

Van dit gerecht word ik echt blij! Het is comfortfood maar toch gezond en oooo zo makkelijk! Ik gebruik wel redelijk wat mozzarella maar er zit daarentegen kip (mager) en een gezonde saus bij, plus serveer ik er 1,5 paprika per persoon bij. Super toch?

De kip gaart in de tomatensaus dus is heerlijk mals en de gesmolten mozzarella en tomatensaus doen me denken aan een pizza. Zoals je ziet heb ik de schaaltjes niet schoongemaakt dus je ziet dat de saus lekker geprutteld heeft in de oven. Yum!

Het is echt super makkelijk om te maken en de smaken zijn niet complex maar toch intens. Ze hebben lekker in elkaar kunnen trekken: de kip heeft de smaak van de tomatensaus overgenomen en de tomatensaus heeft zich vermengt met wat kipvocht. Stel je voor dat je hier een knapperig stokbroodje in dipt..

Als bijgerecht (terwijl de oven zijn werk doet) heel eenvoudig wat gebakken paprika’s met Italiaanse kruiden. Zo past het goed bij de kip.

Ik heb dus eenpersoonsschaaltjes gebruikt (leuk zijn ze hè, komen die ook eens van pas!) maar je kan het natuurlijk gewoon samen in een ovenschaal doen.

Bon appétit!

Ovengebakken kip mozzarella in tomatensaus

Personen

4

personen
Bereiding

15

minutes
Oventijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 4 kipfilets

  • 2 bollen mozzarella (geen buffelmozzarella deze laat te veel vocht los)

  • 500 à 600 ml passata

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui fijngesnipperd

  • 6 takjes oregano of 2 theelepels gedroogde oregano

  • 1 eetlepel citroensap

  • peper en zout

  • 1 à 2 trio verpakkingen paprika: rood, geel en groen

  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix

  • olijfolie

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en bak de ui op laag vuur ongeveer vijf minuten totdat hij mooi glazig is.
  • Verdeel wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de kipfilets in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Draai de filet om en herhaal dit.
  • Voeg de passata, een eetlepel citroensap, 1 geperste knoflookteen en de oreganotakjes toe (in zijn geheel). Laat de saus op zacht vuur een kwartier pruttelen. Voeg een flinke snuf peper en zout toe.
  • Schenk de saus over de kipfilet en schuif de kipfilet een beetje op en neer zodat er ook wat saus onder de kip komt.
  • Snij de mozzarella in 6 plakken en leg op elke kipfilet drie plakjes. Schuif de schotel in de oven voor 20 minuten.
  • Snij de paprika’s in mooie reepjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de paprika’s een paar minuten aan. Voeg een theelepel Italiaanse kruidenmix en wat peper en zout toe. Pers de knoflookteen over het mengsel uit. Roer 1 minuut door en zet het vuur zacht. Laat de groenten met een deksel op de pan op zacht vuur gaar worden.
  • Haal de kip uit de oven als hij klaar is en leg de filets voorzichtig op een bord. Schep hier overheen wat tomatensaus en verdeel de groentes over de borden.

Tips

  • Mocht er een vochtlaagje op de schotel gekomen zijn door het garen van de kip, dan kun je dit voorzichtig afgieten voordat je de kip op de borden legt.
  • Lekker met wat brood om de tomatensaus op te dippen!

Misschien vind je dit ook lekker