Home Over mij

Over mij

Hoi, ik ben Chivanne van Strijp-Peeters en welkom op mijn foodblog. Hier deel ik simpele, gevarieerde en voedzame gerechten met je, die er ook nog eens mooi uitzien. Eten waar ik en hopelijk ook jij, blij van wordt!

Als echte foodie houd ik enorm van lekker eten. Ik probeer dan ook vaak nieuwe recepten uit en experimenteer graag met (combinaties van) ingrediënten. In mijn vrije tijd kijk graag naar kookprogramma’s en maandelijks vallen er leuke foodmagazines op mijn deurmat. Aan inspiratie kom ik zo nooit tekort en mijn creativiteit draait overuren sinds ik gestart ben met deze blog! Al werkende aan een recept krijg ik weer inspiratie voor iets nieuws, zo leuk! Het resultaat van mijn kookspinsels deel ik hier dan ook graag met je.

Ik zou mezelf omschrijven als een Bourgondiër met een balansdag. Mijn gerechten zijn de ene keer wat gezonder dan de andere, maar bijna altijd zitten er (stiekem) een hoop groenten in verwerkt. Voor mijn gerechten gebruik ik graag seizoensgebonden ingrediënten en producten die makkelijk verkrijgbaar zijn in de gewone supermarkten. Is een ingrediënt wat lastiger verkrijgbaar of erg specifiek voor een bepaalde supermarkt, dan zet ik erbij waar ik het gehaald heb, of kom ik met een geschikte vervanger.

Meestal zijn mijn gerechten snel te bereiden en bevatten ze niet al te veel ingrediënten. Misschien vind je de ingrediëntenlijst soms wat lang, maar voor mij tellen gedroogde kruiden, specerijen, azijn, boter en oliën niet.. Deze heb ik standaard. Als je maar lang genoeg met me meekookt dan hoef je steeds minder in te slaan! Handig ook: de ingrediëntenlijst bij mijn recepten kun je afvinken! Weet je precies wat je al in huis hebt of nog moet inslaan.

Kijk vooral lekker rond op mijn website en laat je inspireren! Ik hoor graag wat je van mijn gerechten vindt en heb je vragen of suggesties, stuur mij dan vooral een bericht via de socials! Check vooral ook mijn Instagram-account, waar ik naast de nieuwste recepten ook wat persoonlijke kiekjes met je deel. Mijn recepten kun je ook volgen via Facebook en Pinterest. De links naar de socials kun je rechtsboven in de pagina vinden.

-X- Chivanne