Pastatime! Het was wel even geleden dat ik een pastagerecht voor de blog maakte dus daar ben ik weer met een nieuw receptL pasta fughi, oftewel: pasta met paddenstoelen. Het is eigenlijk een wonder dat de blog nog niet overspoeld is met pasta recepten want die eet ik zo graag en er zijn zoveel smaakmogelijkheden! Een beetje variatie in receptuur is echter wel leuk, dus ik hou me in 🤭.  

Pasta funghi

Pasta funghi is het lekkerst als hij ook echt naar paddenstoelen smaakt. Daarom kook de pasta in een paddenstoelenbouillon, zodat de pasta zelf al paddenstoelensmaak heeft opgenomen. In de supermarkt vond ik heerlijke paddenstoelenmix met cantharellen, shiitake, kastanjechampignons en oesterzwammen. Deze smaken combineer ik met prei en knoflook. Prei is net iets pittiger en blijft ook iets harder als je hem niet te lang bakt, in tegenstelling tot ui. Deze zwaardere tegenhanger doet het goed bij de paddenstoelen.

Beenham vind ik verder een lekkere combinatie met champignons en mosterd weer met beenham, dus maakte ik een sausje van kookroom met mosterd!

Makkelijk maar apart! En lekker niet te vergeten. 

Trek in meer paddenstoelen, pasta en ham? Deze mac and cheese is een heerlijke go-to-maal.

Pasta funghi

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

10

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 150 gram pasta

  • 1 paddenstoelenbouillonblokje

  • 1 teen knoflook

  • 150 gram prei van een hele prei afgesneden

  • 150 gram gemengde paddenstoelen

  • 1/2 tl mosterd

  • 125 ml kookroom

  • 150 gram beenham (vleeswaren)

  • peper en zout

Stappen

  • Los het bouillonblokje op in kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Was de prei goed en snijd een stuk (150 gram) van het wit en groene gedeelte van de steel in ringetjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verwijder eventueel zand van de paddenstoelen met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
  • Verhit olijfolie in een hapjespan, braadpan of ruime koekenpan en bak de prei en aan totdat deze begint te kleuren. Bak de champignons en knoflook nu op hoog vuur mee terwijl je blijft roeren.
  • Zet het vuur op de laagste stand als de paddenstoelen mooi bruin gebakken zijn en voeg de kookroom, mosterd, zout en peper toe. Roer de pasta erdoor.
  • Scheur de plakken beenham in de lengte doormidden, rol ze op en duw tussen de pasta.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker