Pastatime! Het was wel even geleden dat ik een pastagerecht voor de blog maakte dus daar ben ik weer met een nieuw receptL pasta fughi, oftewel: pasta met paddenstoelen. Het is eigenlijk een wonder dat de blog nog niet overspoeld is met pasta recepten want die eet ik zo graag en er zijn zoveel smaakmogelijkheden! Een beetje variatie in receptuur is echter wel leuk, dus ik hou me in 🤭.
Pasta funghi
Pasta funghi is het lekkerst als hij ook echt naar paddenstoelen smaakt. Daarom kook de pasta in een paddenstoelenbouillon, zodat de pasta zelf al paddenstoelensmaak heeft opgenomen. In de supermarkt vond ik heerlijke paddenstoelenmix met cantharellen, shiitake, kastanjechampignons en oesterzwammen. Deze smaken combineer ik met prei en knoflook. Prei is net iets pittiger en blijft ook iets harder als je hem niet te lang bakt, in tegenstelling tot ui. Deze zwaardere tegenhanger doet het goed bij de paddenstoelen.
Beenham vind ik verder een lekkere combinatie met champignons en mosterd weer met beenham, dus maakte ik een sausje van kookroom met mosterd!
Makkelijk maar apart! En lekker niet te vergeten.
Trek in meer paddenstoelen, pasta en ham? Deze mac and cheese is een heerlijke go-to-maal.