Pasta Genovese met boontjes en aardappel of hoe ze het in Italië noemen: pasta con pesto e patate! Het is eigenlijk heel simpel een pasta met zelfgemaakte pesto, sperziebonen en aardappel (zoals je in de titel al kunt lezen 😉).
Pesto Genovese
Pasta met pesto kennen we allemaal wel. Dat is dan meestal pesto Genovese, dé go to groene pesto gemaakt met basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. De oorspronkelijke pasta Genovese bevat echter ook stukjes aardappel en boontjes! Klinkt best gek, aardappel door je pasta doen maar denk maar aan gnocchi, dit is een combinatie van aardappel en pasta dus zo gek is het nog niet. In ieder geval erg Italiaans. Probeer ook deze traybake met gnocchi eens uit!
Hier is mijn variant van pasta Genovese met sperziebonen en aardappel! Ik ben heel trouw gebleven aan de originele bereiding maar slechts hier en daar een andere toevoeging. Als pastasoort kocht ik Mafaldine. Prachtig vind ik hem.. Die brede, lange, gekartelde slierten met een lekker groot “pasta-oppervlak” waaraan de heerlijke zelfgemaakte pesto blijft kleven.
Misschien kende je dit gerecht al en zo niet, waag je er snel aan! Een lekker en simpel maar toch speciaal Italiaans gerecht. Voor doordeweeks of een etentje, hij doet het altijd goed met zulke smaken.
Buon Appetito!