Home Hoofdgerechten met vis Pasta met garnaaltjes in roomsaus

Pasta met garnaaltjes in roomsaus

by Chivanne van Strijp-Peeters

Garnalen in roomsaus is één van die goddelijke combinaties waardoor je al “oehh” roept als je de woorden leest. Ik wel althans! Hier maakte ik een leuke variant op met een vleugje wodka. Wodka (oftewel: alcohol) versterkt de smaken in een gerecht en zorgt er voor dat de paar smaakmaker die je gebruikt, eruit knallen! De alcohol verdampt overigens dus dit proef je niet.

Er gaan roze garnalen in deze pasta met garnaaltjes in roomsaus. Deze garnalen zijn wat kleiner en daarom gebruikte ik ook een kleinere pasta, namelijk mezzi rigatoni. De saus is zo mooi oranje omdat er naast de room, tomatenpuree in gaat. De saus is heel snel gemaakt terwijl de pasta staat te koken dus binnen twintig minuten kun je al aan tafel!

Deze pasta is echt een winnaar wat mij betreft, super makkelijk maar vol van smaak! Eet hem lekker met en lepel want je wil het laatste restje saus uit je kom schrapen, geloof mij. Lekker met een frisse salade erbij met cherrytomaatjes.

Probeer ook eens een courgettespaghetti met cocktailgarnalen als je op zoek bent naar een ander recept met garnalen!

Pasta met garnaaltjes in roomsaus

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Bereiding

20

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 180 gram pasta (ik gebruikte mezzi rigatoni)

  • 225 roze garnalen gepeld, niet gekookt (diepvries, ontdooid)

  • 1 teentje knoflook

  • 1/4 sjalotje

  • 1 volle eetlepel tomatenpuree

  • 150 ml kookroom light

  • 1 el wodka

  • zout en (witte) peper

  • 2 eetlepels olijfolie

Stappen

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd in de tussentijd de sjalot heel fijn, verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan een fruit de sjalot op heel laag vuur even aan. Knijp een teentje knoflook boven de pan uit en fruit 1 minuut mee. Blijf roeren totdat de sjalot en knoflook glazig worden en pas goed op dat ze niet verbranden (vandaar het lage vuur). Voeg nu 1 volle eetlepel tomatenpuree toe en bak mee voor 1 minuut.
  • Giet de room en 1 eetlepel wodka bij de saus. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens op de laagste stand en laat zonder deksel op de pan pruttelen voor 3 minuten. Voeg nu de garnalen toe en laat ze zachtjes mee garen voor 2 minuten.
  • Roer de pasta door de saus en serveer direct. Houd de saus niet wam want dan worden de garnalen taai.

Tips

  • Lekker met een frisse salade.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker