Home Pasta Pasta met geroosterde groenten en feta

Pasta met geroosterde groenten en feta

by Chivanne van Strijp-Peeters

Dit is nou wat ik noem een gezonde pasta: vega pasta met geroosterde groenten en feta! Al helemaal als je volkoren pasta erbij neemt, maar met “gewone” pasta kom je een heel eind. Voor kinderen (en mijn man ;-)) is hij al helemaal perfect want je verstopt zo een hoop groenten in de saus en hij heeft ook nog eens geen “stukjes”.

Leuke is dat je kunt spelen met hoeveelheden groenten/saus. Je kunt gewoonweg wat meer of minder groenten toevoegen. Het is wel even wat snijwerk moet ik toegeven, maar als de groenten aan het roosteren zijn, heb je een half uur je handen vrij.

Je kunt ook variëren met de groenten. Misschien een worteltje of paprika toevoegen; leef je uit! Waarschijnlijk houd je ook wat saus over en anders weet je voor de volgende keer dat je eventueel wat groenten erbij kunt doen. Wel zo makkelijk een portie geroosterde groentesaus in de vriezer.

Je maakt deze vega pasta met geroosterde groenten af met lekker wat feta, pijnboompitjes en basilicum. Lekker!

Trek in meer pasta met geroosterde groenten? Probeer dan deze spaghetti met crispy ham en tomaatjes eens uit!

Pasta met geroosterde groenten en feta

Personen

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Bereiding incl. oventijd

45

minuten

Ingrediënten

  • 700 gram trostomaten

  • 1 aubergine

  • 1 courgette of 2 kleine

  • 2 kleine uien

  • 3 knoflooktenen

  • 15 gram basilicum (blaadjes en takjes gebruiken we)

  • 2 theelepels gedroogde oregano

  • zout

  • peper

  • olijfolie

  • 250 gram pasta naar keuze

  • 1 blokje groentebouillon

  • 20 gram pijnboompitjes

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de trostomaten in vieren, de aubergine in blokjes van 1 cm, de courgette in blokjes van 1 cm, de uien in vieren en leg op de bakplaat. Plet de knoflooktenen met een groot mes, verwijder het velletje en leg ze in hun geheel op de bakplaat. Hussel door elkaar met 4 eetlepels olijfolie, peper, zout en de oregano. Rooster 30 minuten in de oven.
  • Rooster de pijnboompitjes zonder vet op lage temperatuur in een pan goudbruin. Schud de pan elke halve minuut en hou ze goed in de gaten. Laat ze op een bordje afkoelen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een bouillonblokje.
  • Verwijder de blaadjes basilicum van de takjes en houd de blaadjes apart. Snij de steeltjes in stukjes van een centimeter.
  • Pureer in een grote pan de groenten uit de oven samen met de takjes basilicum. Voeg een paar soeplepels kookvocht toe, totdat je vindt dat de saus een mooie consistentie heeft. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Hak de basilicumblaadjes fijn en meng de helft door de saus.
  • Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep hierover de saus en verkruimel de feta over de borden. Strooi de resterende basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitjes er overheen en maak af met een scheutje olijfolie.

Misschien vind je dit ook lekker