Drie ingrediënten! Daaruit bestaat deze pasta met lavendelkaas (peper en zout niet meegerekend). Ik vind het te gek! Zeker om een kaassaus te maken met een apart kaasje dat ik ergens toevallig vind, zoals lavendelkaas. Deze vond ik bij Lidl en de week erop vond ik een groene pestokaas, die zal ook heerlijk smaken als kaassaus.
Ze zeggen dat de beste Italiaanse pasta’s de meest simpele zijn en ik vind dat de eenvoud en bescheidenheid van dit gerecht inderdaad maakt dat je de pasta met kaassaus extra waardeert! Het is een ideaal recept voor de doordeweekse dag wanneer je minder tijd hebt en toch iets vers bereids op tafel wilt zetten. Eigenlijk durf ik het niet eens een recept te noemen want ja, het is enkel wat dingen koken en verwarmen maar heerlijk is het wel, pasta met kaassaus en daar gaat het om!
Als ik dan toch al zo eenvoudig kook vind ik het wel leuk om te kiezen voor een aparte pastasoort, zoals in dit geval fussili giganti, oftewel de grote (gigantische) broer van de “gewone” fussili.
Extra toevoegingen
Wil je de pasta met kaassaus wat spannender maken, dan kun je nog wat verse kruiden eraan toevoegen. Bieslook en peterselie kunnen vrijwel altijd maar basilicum bij een niet te uitgesproken kaas, zoals gewoon belegen kaas, gaat ook goed samen. Afhankelijk van de kaas kun je ook een geperst teentje knoflook mee verwarmen of bijvoorbeeld het gerecht afmaken met wat gebakken broodkruim. Een salade erbij doet het sowieso goed.
Wil je graag een ander gerecht maken met kaas en weinig ingrediënten? Deze gnocchi met blauwe kaassaus is ook een snel toppertje.
NB: de bloemen die ik gebruik, inclusief de lavendel op de pasta, zijn er enkel bij gelegd voor de foto en niet om te eten!