Home Pasta recepten Pasta met lavendelkaas

Pasta met lavendelkaas

by Chivanne van Strijp-Peeters

Drie ingrediënten! Daaruit bestaat deze pasta met lavendelkaas (peper en zout niet meegerekend). Ik vind het te gek! Zeker om een kaassaus te maken met een apart kaasje dat ik ergens toevallig vind, zoals lavendelkaas. Deze vond ik bij Lidl en de week erop vond ik een groene pestokaas, die zal ook heerlijk smaken als kaassaus. 

Ze zeggen dat de beste Italiaanse pasta’s de meest simpele zijn en ik vind dat de eenvoud en bescheidenheid van dit gerecht inderdaad maakt dat je de pasta met kaassaus extra waardeert! Het is een ideaal recept voor de doordeweekse dag wanneer je minder tijd hebt en toch iets vers bereids op tafel wilt zetten. Eigenlijk durf ik het niet eens een recept te noemen want ja, het is enkel wat dingen koken en verwarmen maar heerlijk is het wel, pasta met kaassaus en daar gaat het om!  

Als ik dan toch al zo eenvoudig kook vind ik het wel leuk om te kiezen voor een aparte pastasoort, zoals in dit geval fussili giganti, oftewel de grote (gigantische) broer van de “gewone” fussili. 

Extra toevoegingen

Wil je de pasta met kaassaus wat spannender maken, dan kun je nog wat verse kruiden eraan toevoegen. Bieslook en peterselie kunnen vrijwel altijd maar basilicum bij een niet te uitgesproken kaas, zoals gewoon belegen kaas, gaat ook goed samen. Afhankelijk van de kaas kun je ook een geperst teentje knoflook mee verwarmen of bijvoorbeeld het gerecht afmaken met wat gebakken broodkruim. Een salade erbij doet het sowieso goed.

Wil je graag een ander gerecht maken met kaas en weinig ingrediënten? Deze gnocchi met blauwe kaassaus is ook een snel toppertje.

NB: de bloemen die ik gebruik, inclusief de lavendel op de pasta, zijn er enkel bij gelegd voor de foto en niet om te eten!

Pasta met lavendelkaas

0 from 0 votes
Personen

2

personen
Bereiding

15

minuten
Kook modus

Zorgt ervoor dat je scherm aan blijft staan

Ingrediënten

  • 200 gram pasta

  • 200 gram (lavendel)kaas

  • 200 ml slagroom

  • peper en zout

Stappen

  • Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rasp de kaas en verwarm samen met de slagroom, peper en zout op laag vuur in een steelpannetje.
  • Giet de pasta af en voeg de saus er aan toe. Meng door elkaar en serveer.

Tips

  • Je kunt elke kaas die je wenst gebruiken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @chivanne.nl op Instagram of voeg #chivannenl toe!

Vond je dit recept goed?

Volg @chivanne op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker